Komentari
StoryEditor

Đuro Horvat: Imati sigurno i dobro plaćeno radno mjesto osobna je i obiteljska privilegija

11. Lipanj 2020.
Đuro Horvatfoto Ratko Mavar

Piše: Đuro Horvat, Tehnix

Kompanija Tehnix je tehnološki razvojni lider u proizvodnji strojeva i novih tehnologija za zaštitu okoliša u zaustavljanju klimatskih promjena. Mislim da se gotovo kod svih naših djelatnika promijenila svijest da je imati sigurno i dobro plaćeno radno mjesto osobna i obiteljska privilegija. Svojim poslovnim i razvojnim te inovativnim potencijalima razvili smo nekoliko novih proizvoda za zaštitu od coronavirusa. To su mobilne karantene, specijalne testing kabine, male bolnice s kompletnim smještajem i boravkom oboljelih koje oslobađaju velike bolničke kapacitete. Razvili smo specijalno postrojenje pod nazivom corona kremator za spaljivanje infektivnog medicinskog otpada nastalog u bolnicama, ambulantama, staračkim domovima. Najveći izazovi sada su inovativni razvoj i konkurentna proizvodnja.

U našoj industriji prepoznaje se profesionalna poslovna aktivnost i odgovornost za odgovorno poslovanje u svim smjerovima. Prije svega, da se kupuje hrvatsko, da javni natječaji budu usmjereni na zapošljavanje domaće industrije i domaćih kapaciteta u građevinskoj industriji, da vratimo čast radu i razvijamo kulturu rada koja će donijeti bolji standard svih.

Sada je jasno vidljiva slabost „slabih“ ili bolje rečeno nesposobnih političara u vođenju i zaštiti građana od korone. Svakodnevno svjedočimo tragedijama običnih ljudi koji su žrtve nesposobnih pojedinaca ili njihovih politika koje će tek sada pokazati strašne posljedice od pandemije coronavirusa. Dobar primjer Slovenije i Hrvatske mogu biti poticaji za osobnu reformu u dijelu odgovornosti za vlastitim doprinosom stvaranju novog i produktivnijeg, tako da što više stvaramo domaće proizvode, ne samo za svoje potrebe nego i za izvoz. Moramo zaboraviti da će nam netko pokloniti viši standard bez našeg znanja i znoja. Mi u kompaniji Tehnix smo investirali i razvijali. Zaposlit ćemo novih 100 radnika, naših domaćih povratnika iz Europe u kojoj nisu našli očekivanu sreću.

25. travanj 2024 16:54