Komentari
StoryEditor

Goran Litvan: Pištolj u školi i menadžer iz logora

01. Studeni 2020.

Je li važnije što je SDP-ovka pozirala s pištoljem u školi – što sugeriraju novinski naslovi – ili što se fotografirala profesorica ekonomske škole? I je li važnije što je glavni kandidat za šefa Fonda za obnovu Zagreba i okolice od potresa bio zatočen u srpskom logoru – kako se najavljuje novinska ekskluziva – ili njegove aktualnije menadžerske predispozicije?

Možda sam predugo u poslovnom novinarstvu pa sam zaboravio kojim se sve oružjima u medijima namijenjenima širokom krugu konzumenata igra na čitanost i klikanost. Ipak, nepodopštine članice glavnog odbora bilo koje stranke (pa i u školi) uobičajenije su od činjenice da se s pištoljem (kao djevojka Jamesa Bonda) fotografirala profesorica hrvatskog u splitskoj srednjoj ekonomskoj Suzana Kačić Bartulović.

A tek Damir Vanđelić? Osim što je kao zarobljeni branitelj bio 173 dana u glinskom logoru, ima on još neke referencije. Aktualni je predsjednik Nadzornog odbora Ine i član NO-a Croatia osiguranja, a do svibnja prošle godine bio je i na čelu te kompanije, odakle je prešao u Upravu Adrisa.

Figurirao je i kao najozbiljniji kandidat da naslijedi Antu Vlahovića na čelu kompanije. No njegov četverogodišnji mandat drastično je skraćen ovog ljeta ukidanjem Uprave. U međuvremenu je 2015. bio kandidat za privremenog premijera, ali ta se ideja Kolinde Grabar-Kitarović nije ostvarila. Tako se može reći da je izgledno upravljanje golemim novcem koji će se slijevati u 'fond za potres' Damiru Vanđeliću zapravo utješna nagrada.

24. travanj 2024 16:08