Komentari
StoryEditor

Polagano umiranje ‘Škole za život‘

23. Studeni 2019.

Dok je u utorak napokon umjesto četverodnevnoga radnog tjedna u školama počinjao ozbiljan štrajk, pozivanjem sindikata i premijera na dijalog, ministrica Blaženka Divjak zapravo je podnijela ostavku. Zapečatila si je karijeru u Plenkovićevoj vladi izjavom da je situacija gdje se sustav nalazi u potpunoj blokadi ustvari rezultat igre moći i nadmetanja između sindikata i premijera. I još je dodala da u tome ne želi sudjelovati.

Pa, kad već nova zagovarateljica politike nesvrstanosti nije izrijekom podnijela ostavku, sad je samo pitanje političke tehnike i vremena kad će se ta ostavka bez ostavke pretvoriti u pakiranje njezine kutije sa stvarima iz ministarske kancelarije na zagrebačkim Sveticama. Sad može otići i sama, ili u paketu sa stranačkim pajdom Štromarom, premijeru je to svejedno jer i bez nekoliko HNS-ovih glasova ima dovoljno žetončića u Saboru.

Paralelno s političkom pozadinom, nastavljanje štrajka i zaoštravanje 'igara moći' između sindikata i Vlade dodatni je uteg ionako dvojbenom, nedorečenom i parcijalnom HNS-ovom projektu reforme školstva. Ovo je, dakle, polagano umiranje 'Škole za život'.
 

16. travanj 2024 23:07