Konferencije i edukacije
StoryEditor

Bliži se konferencija Budućnost obiteljskih tvrtki. Saznajte što vas očekuje

24. Veljača 2023.

Obiteljske tvrtke čine vrlo važan i neizbježan faktor gospodarstva svake zemlje. Pretpostavka je da u Hrvatskoj više od 50 posto zaposlenih proizlazi iz takvih obiteljskih tvrtki, što samo po sebi govori o koliko se jakom i važnom subjektu radi. Obiteljski posao je dominantan u strukturi gospodarstva, ali jedinstvenost interakcije vlasništva, upravljanja i sukcesije u velikoj mjeri je zanemarena u razumijevanju strateške orijentacije i performansi takvih tvrtki.

Zbog utjecaja obiteljskog poduzetništva na nacionalne ekonomije u mnogim razvijenim zemljama se sve više govori o potrebi primjena različitih programa i instrumenata ekonomske politike koje prepoznaju specifičnosti obiteljskih poduzeća.

Lider stoga već 14. godinu za redom organizira konferenciju Budućnost obiteljskih tvrtki koja će se održati u četvrtak, 9. ožujka 2023. u Sheraton Zagreb hotelu.

Konferencija želi osvijestiti i promicati pozitivnu ulogu obiteljskih tvrtki, pružiti  odgovore na najvažnija pitanja s kojima se danas susreću. Pomoć obiteljskim tvrtkama u rješavanju specijalnih problema vezanih uz ovakav vid vlasništva i upravljanja od velike je važnosti. Prisustvom većeg broja sudionika želimo stvoriti mrežu obiteljskih tvrtki potičući ih na međusobnu suradnju i razmjenu iskustava.

Koji je sljedeći korak za vaš biznis te kada je pravi trenutak za prepuštanje tvrtke nasljednicima raspravit će Andrija Garofulić, partner u Mazarsu u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, Ivana Draženović Mesarov, industrijski specijalist za sektor malih i srednjih klijenata u Erste banku, Ante Drnasin, suvlasnik i član Uprave tvrtke Deltron, Maša Serdinšek, M&A iz Studenca te Vladimir Nol, direktor poreznog savjetovanja u Mazarsu u Hrvatskoj i Srbiji.

Mnogo konkretnih savjeta nasljednicima i osnivačima pružit će sudionici panela Biznis nove generacije Domagoj Cvetko, direktor tvrtke Oprema, te Domagoj Radić, direktor prodaje u tvrtki Pekar s moderatoricom panela Jasminom Očko, konzultanticom za kontroling iz tvrtke Kontroling Kognosko.

Poseban panel posvećen je generaciji Z i milenijalcima u obiteljskom biznisu, o čemu će svoja iskustva podijeliti Ana Čalić, voditeljica marketinga i kontinuiranih unaprjeđenja u tvrtki Navela, Ella Jagodin, HR menadžerica u tvrtki Ante Mijić-Quercus te Rikard Pažitka, voditelj projekta Pro Alarm Tehnologije.

Program konferencije donosi zanimljive panele o obiteljskim biznisima sa snahama i zetovima, braćama i sestrama, a svoje mjesto na konferenciji možete osigurajte prijavom.

22. srpanj 2024 01:38