Konferencije i edukacije
StoryEditor

Počela 10. međunarodna konferencija o kontrolingu

11. Studeni 2022.
foto Ratko Mavar

Otvorena je deseta jubilarna međunarodna konferencija o kontrolingu u organizaciji poslovnog tjednika Lider i konzultantske tvrtke Kontroling Kognosko. Nije jednostavno istovremeno prolaziti kroz digitalnu transformaciju, praviti zaokret prema ekološkoj održivosti i zelenoj ekonomiji te preživjeti višegodišnju pandemiju, rat i posljedično ekonomsku krizu. Upravo zato je više nego ikada jasno da će opstati oni koji se najbrže prilagode promjenama.

Upravljanje kompanijama preko noći donijelo je nova pravila, većina starog više ne vrijedi, istodobno treba opstati i rasti, investirati i održavati, transformirati i očuvati ono što je bilo dobro.

Deseti jubilarni kontroling donosi najaktualnije uvide u trenutak u kojem se nalazimo, kako u kontrolingu, tako i cijelom gospodarstvu Hrvatske, regije, ali i svijeta.

Nakon dvije godine održavanja konferencije digitalnim putem, međunarodna konferencija se napokon ponovo održava uživo i to u rekordnom broju s ukupno 250 sudionika i 8 predavanja te jednim panelom. 

Konferenciju je otvorila Jasmina Očko, konzultantica za kontroling tvrtke Kontroling Kognosko. Kako je rekla Očko, nikada se do sada u tako malo vremena nije dogodilo toliko promjena. 

image

Jasmina Očko

foto Ratko Mavar

- Svako poduzeće sada se nosi sa svojim izazovima na svoj način. Mijenjaju se strategije, ciljevi, a u nekim kompanijama i cijele djelatnosti - govori Očko navodeći da se preko noći mijenjaju poslovni modeli te vrijede nova pravila. 

Pravo je pitanje kako voditi organizaciju koja se brzo mijenja, a kako navodi Očko nema jednostavnog rješenja ni čarobnog štapića koji će riješiti nove izazove. 

Voditeljica današnje konferencije predstavila je i današnji program koji obuhvaća sve, od budućnosti kontrolinga, preko održivosti i nabave do kriznog menadžmenta i digitalizacije. 

Očko se zahvalila suorganizatoru, Lideru, kao i pokrovitelju, najvećoj međunarodnoj udruzi kontrolera na svijetu, ICV-u. Nakon uvodnog obraćanja konferencija je započela s uvodnom temom koja govori kako implementacija i usvajanje agilnih koncepata pomaže u suočavanju s aktualnim izazovima.

20. travanj 2024 00:31