Konferencijske vijesti
StoryEditor

Konferenciju o učinkovitom upravljanju u javnom sektoru otvara Boris Lalovac

26. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Zašto država treba kontroling? Koje su njegove specifičnosti? Kakva su iskustva susjednih zemalja?

Odgovore na ova pitanja potražite na Konferenciji o učinkovitom upravljanju u javnom sektoru u organizaciji Lidera i Kontrolinga Kognosko, a pod pokroviteljstvom Ministarstva financija koja se 18.ožujka održava u zagrebačkom hotelu Westin. Programski partner je Contrast.

Prvi čovjek ministarstva financija Boris Lalovac otvorit će konferenciju predavanjem o reformskim mjerama i učinkovitom upravljanju u Hrvatskoj, dok će svoje iskustvo s uvođenjem kontrolinga u javnu upravu u Austriji sa sudionicima konferencije podijeliti pomoćnik austrijskog ministra financija Gerhard Zotter.

O specifičnostima kontrolinga u javnoj upravi govorit će Hoffman Werner sa Bečkog ekonomskog sveučilišta, dok će o učinkovitom upravljanju i iskustvima u Hrvatskoj na okruglom stolu pričati Ursula Rosenbichler iz Ministarstva uprave Austrije, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović i i direktor APIS-IT-a Hrvoje Somun.

Dekan Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta Đuro Njavro pokazat će zašto je za javnu upravu i javna poduzeća kontroling nužnost, dok će ravnateljica FINA-e Anđelka Buneta pokazati kakve je organizacijske promjene kontroling donio Financijskog agenciji.

19. travanj 2024 14:09