Konferencijske vijesti
StoryEditor

Kontroling je prepoznat kao alat za efikasno upravljanje kompanijom

15. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Sa 20 godina prikupljanja iskustva i operativne prakse kontroling je ušao u zrele godine. Učenje primjene tehnika i usavršavanja operativnog poslovanja kompanije postalo je vrijedan član obitelji menadžerskih instrumenata. Kontroling kao alat za efikasno upravljanje kompanijom odavno je prepoznat u razvijenim zapadno-europskim kompanijama, a upravo će svoja iskustva na tu temu iznijeti i sudionici 1. međunarodne konferencije o kontrolingu, koju zajednički organiziraju Lider i kontroling tvrtka Kognosko. Konferencija se održava 5. studenog u zagrebačkom hotelu Westin.

Svoja iskustva u primjeni strateškog kontrolinga u vrijeme gospodarske krize na konferenciji će iznijeti i Denis Petrović, konzultant i partner austrijske konzultantske agencije Contrast Management-Consulting iz Beča te konzultant austrijske Vlade. Petrovića je angažirala i hrvatska Vlada kako bi analizirao stanje upravljanja u državnim tijelima i trgovačkim društvima te kako bi napravio koncept poboljšanja upravljanja.

‘Kontroling je sveobuhvatni instrument korporativnog upravljanja ali je često u praksi unutar poduzeća ograničen na njegov operativni dio. Pored najčešće zablude da je kontroling stručni instrument za financijski, a ne za cjelokupni menadžment, često nailazimo i na zabludu da je kontroling isključivo instrument upravljanja troškovima. S druge pak strane, menadžeri se prečesto oslanjaju na svoje vrline, a ne upotrebljavaju neophodne instrumente upravljanja poduzećem –odnosno kontroling. Osloniti se u upravljanju isključivo na znanje i vještine bez upravljačkog instrumenta je isto kao upravljati jedrilicom bez kormila‘, poručio je Petrović za Lider.

Pored Petrovića na konferenciji će govoriti i Jasmina Očko, konzultant za kontroling iz Kognoska, Dragica Erčulj, regionalna voditeljica ICV-a za JI Europu, Valentin Usenkov, direktor ruskog Consultant-Servica, te brojni drugi panelisti.

16. travanj 2024 17:24