Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ministar Jakovina ukazat će na ono što je industrijska strategija propustila vidjeti

03. Ožujak 2014.

Jedno od najvećih iznenađenja koje je iznjedrio dokument pod nazivom ‘Industrijska strategija Republike Hrvatske 2014.-2020.‘ kojeg je napravilo Ministarstvo gospodarstva jest to što se prehrambena industrija nije našla na listi deset industrijskih djelatnosti za koje je procijenjeno da imaju najveću sposobnost rasta, razvoja i zapošljavanja. Autori ‘Strategije‘ smatraju da je hrvatska prehrambena industrija uglavnom dosegla svoje limite rasta, no, mnogi se s takvom ocjenom neće složiti.

Jedan od onih koji smatraju da prehrambena industrija svojom veličinom i potencijalima itekako još može povući cjelokupno gospodarstvo jest ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji će biti uvodničar na konferenciji Prehrambena industrija - prilike za rast, koja će u organizaciji Lidera i Ministarstva poljoprivrede biti održana u petak, 7. ožujka, u Zagrebu.

Ministar Jakovina će konferenciju otvoriti izlaganjem na temu ‘Prehrambena industrija kao pokretač razvoja gospodarstva‘, a to se izlaganje ujedno može shvatiti kao i njegov doprinos javnoj raspravi oko ‘Industrijske strategije‘ koja je upravo u tijeku.

Tezu da prehrambena industrija ipak treba biti na listi pokretača rasta, razvoja i zapošljavanja u ‘Industrijskoj strategiji‘ nedvojbeno će potvrditi i ostali sudionici konferencije Prehrambena industrija - prilike za rast, a više o konferenciji možete doznati OVDJE

30. travanj 2024 17:32