Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ne treba se bojati komentara na društvenim mrežama

27. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Tvrtke mogu uspješno poslovati bez društvenih mreža jedino ako su monopolisti ili u državnom vlasništvu. Sve druge moraju se naučiti novom pristupu poslovanju.

Poručuje to certificirani stručnjak za Google AdWords Miroslav Varga koji će na Liderovoj konferenciji ‘Marketing by numbers‘ 2. lipnja govoriti upravo o utjecaju društvenih mreža na poslovanje. Američki stručnjak Eric Qualman procjenjuje pak da će za deset godina četrdeset posto američkih tvrtki koje su danas na popisu Fortune 500 nestati. Prema njegovu mišljenju, tvrtke nemaju izbora: moraju biti na društvenim mrežama i moraju voditi računa o kvaliteti svoje prisutnosti ondje. Ljudi vjeruju preporukama članova svoje društvene mreže čak devedeset posto, a samo četrnaest posto oglasnim porukama.

Kako Varga ističe, sve što je povezano s internetom kod nas malo kasni, pa tako i angažiranost na društvenim mrežama.

– Srećom, taj je zaostatak sve manji. Nerazumijevanje ili strah od loših komentara odbija poduzetnike od društvenih mreža. Istraživanja su pokazala da tvrtke koje imaju dobre i loše komentare imaju gotovo dvostruko veće povjerenje kupaca i ostvaruju dvostruko više prodaje. Kad ste na društvenim mrežama, to je jedan od znakova kupcima da se ne bojite javno izložiti i stati iza svoje usluge ili proizvoda – ističe Varga.

U online oglašavanju postoji nekoliko alata (najrasprostranjeniji i vrlo moćan jest Google Analytics – koji je besplatan) kojima se može s odmakom od 15 sekundi do 48 sati saznati koji kanal, koja poruka, koja lokacija, koje vrijeme, koja temperatura, koja dobna  ili rodna skupina najbolje reagira na našu ponudu. Tada je jednostavno odlučiti kamo ulagati više, a kamo manje.

– Mnogima je Facebook sinonim za društvene mreže, no specijalizirane mreže mogu dati bolje rezultate. Primjerice, oglašavate li u segmentu B2B, LinkedIn je suveren – kaže Varga. 

24. travanj 2024 21:08