Korona i biznis
StoryEditor

[BESPLATNO] Lider donosi 100 mjera za spas hrvatskoga gospodarstva na jednome mjestu

08. Travanj 2020.
Liderov Vodič

Sve dosad donesene mjere na koje gospodarstvo - poduzetnici, obrtnici, pa i osobe slobodnih zanimanja mogu računati u aktualnoj krizi nad krizama sabrane su u Vodiču za preživljavanje, novom Liderovom specijalnom izdanju. Na jednom mjestu sažeto je tako stotinu dosadašnjih Vladinih mjera kojima se pokušava spasiti društvo potreseno zdravstvenim, ekonomskim, pa i prirodnim potresima.

Analize i savjeti poreznih i pravnih stručnjaka, ali i savjetnika za menadžment upućuju što sad i kako dalje. Dok su svima u fokusu očuvanje radnih mjesta i likvidnost, Vodič pomaže u praćenju objava vezanih na potpore, odgode, oslobađanja od plaćanja i slične instrumente koji bi trebali pridonijeti pravladavanju poteškoća.



Konkretan je savjet, primjerice Nikole Nikšića, certificiranog savjetnika za menadžment, da treba aplicirati na sve, a sav novac koji se prikupi iskoristiti isključivo za potrebe obrtnih sredstava, za neophodne troškove. Dr. sc. Marija Zuber među ostalim pak podsjeća kako propisi radnog prava u krizi nisu izmijenjeni i kako bi preskakanje propisanih procedura poslodavca moglo skupo stajati.

Vodič za preživljavanje, čiju su objavu poduprle mnoge važne institucije i kompanije, a pun je i primjera kako su kompanije reagirale na koronakrizu, na tržištu je uz Lider od 10. travnja. U digitalnom obliku dostupan je dva dana ranije. Do svog besplatnog primjerka može se doći i prijavom na Liderovim internetskim stranicama.

20. travanj 2024 10:37