Kripto
StoryEditor

ARK prodao ostatak dionica GBTC-a, ulaže 100 milijuna dolara u futures bitcoin ETF

28. Prosinac 2023.

Tvrtka za institucionalno upravljanje imovinom pod vodstvom Cathie Wood, ARK Invest, likvidirala je svoj cjelokupni preostali dio Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC) u vrijednosti od 200 milijuna dolara 28. prosinca, otkrio je analitičar Bloomberg ETF-a Eric Balchunas.

Investicijska tvrtka iskoristila je polovicu novca, oko 100 milijuna dolara, od prodaje GBTC-a za ulaganje u Bitcoin Futures ETF Bito. Međutim, analitičari ETF-a vjeruju da je to privremeno ‘parkiralište’ za investicijsku tvrtku jer traži portfelj bogatiji likvidnošću. Analitičar Bloomberg ETF-a, Eric Balchunas, rekao je da ga je Ark ovim najnovijim investicijskim pomakom učinio drugim najvećim vlasnikom Bitoa.

ARK Invest počeo je rasterećenje GBTC dionica u listopadu kada je cijena bitcoina prvi put dosegla 34.000 dolara. U to je vrijeme investicijska tvrtka prodala 100.739 dionica GBTC-a u vrijednosti od 2,5 milijuna dolara iz svog ARK Next Generation internet ETF-a (ARKW). Tvrtka je 19. prosinca prodala još 809.441 GBTC dionica u vrijednosti od 27,9 milijuna dolara.

Osim odbacivanja GBTC-a, ARK Invest je također likvidirao 148.885 dionica Coinbasea u vrijednosti od 27,5 milijuna dolara iz svog ARKW-a. Najnoviji investicijski potez tvrtke za upravljanje imovinom dolazi u ključnom trenutku kada se intenzivno špekulira oko odobrenja spot bitcoin ETF-a.

Analitičari ETF-a poput Balchunasa dali su 99 posto vjerojatnosti za odobrenje bitcoin ETF-a prije roka 10. siječnja 2024. Izvršna direktorica ARK Investa, Cathie Wood, poznata zagovornica bitcoina, rekla je da su šanse za spot bitcoin ETF velike.

Tijekom nedavnog intervjua, Wood je rekla da bi rastuće iščekivanje oko potencijalnog odobrenja spot bitcoin ETF-ova moglo negativno utjecati na cijenu bitcoina kratkoročno, ali dugoročna perspektiva je obećavajuća.

03. svibanj 2024 06:41