Kripto
StoryEditor

Australija premašila Aziju po broju instaliranih bitcoin bankomata

21. Travanj 2023.

Australija, zemlja koja je domaćin treće najveće mreže bitcoin bankomata, nadmašila je kontinent Azije po ukupnom broju instaliranih kripto bankomata.

Od početka 2023. godine Australija je u pohodu na instalacije kripto bankomata, popevši se s petog na treće mjesto samo u siječnju. Podaci s Coin ATM Radara potvrđuju da je zemlja nastavila s naporima da pruži usluge fiat-kripto razmjene.

Tijekom posljednjih osam mjeseci Australija je dosljedno dodavala bitcoin bankomate, za razliku od vodećih europskih zemalja i SAD-a, koje su tijekom tog vremena izvijestile o smanjenju instalacija bankomata.

Azija, koja uključuje velika gospodarstva poput Kine, Japana, Singapura i Indije, ugošćuje 355 kripto bankomata, što predstavlja 1 posto ukupnih kripto bankomata instaliranih širom svijeta. Nakon mjeseci dodavanja, Australija je dosegnula 364 kripto bankomata.

U suprotnosti s rastom kripto bankomata u Australiji, ukupni kripto bankomati instalirani širom svijeta pokazali su dosljedan pad. U prva dva mjeseca 2023. neto bankomati kriptovaluta instalirani na globalnoj razini smanjili su se za 412 strojeva.

Nadopunjujući masovno povećanje kripto bankomata u zemlji, interni dokumenti australskog Ministarstva financija koji su procurili otkrili su da je kripto zakonodavstvo na pomolu.

Australska vlada planira objaviti dokumente za savjetovanje u drugom tromjesečju 2023. Ovaj potez čini se vjerojatnim jer je ministarstvo službeno objavilo dokument za savjetovanje o mapiranju tokena, koji čini osnovu nadolazećih kripto zakona.

Međutim, konačni podnesci vladi navodno će uslijediti kasnije tijekom godine, što podrazumijeva da će sve odluke o kripto zakonodavstvu biti pomaknute na 2024. godinu.

28. travanj 2024 08:14