Kripto
StoryEditor

Coinbase i Yuga Labs producirat će filmove o NFT kolekciji majmuna

12. Travanj 2022.

Coinbase je objavio da će producirati trilogiju filmova temeljenu na NFT kolekciji Bored Ape Yacht Club (BAYC).

Yuga Labs, tvorci BAYC-a, udružit će se s popularnom kripto mjenjačnicom kako bi producirali seriju od tri animirana kratka filma.

Serija će nositi naziv 'Degen Trilogy' po žargonskom izrazu za kripto investitore koji imaju nisku averziju prema riziku.

Likovi u seriji temeljit će se na određenim Bored Ape NFT-ovima. Vlasnici tokena napisat će vlastite opise likova, koje će ocjenjivati i odabrati holivudski casting redatelj.

Filmska trilogija bit će prikazana na NFT.NYC-u, kripto konferenciji koja će se održati u New Yorku između 21. i 23. lipnja. Kasnije će filmovi biti dostupni korisnicima koji su otvorili Coinbase novčanik putem web stranice mjenjačnice.

Direktor marketinga Coinbasea William Swann rekao je da su filmovi 'ljubavno pismo' NFT tehnologiji. Napomenuo je da je Yuga Labs već stvorio 'masivnu i zanimljivu zajednicu' sa kolekcijom.

Yuga Labs je u listopadu objavio da je potpisao ugovor s glazbenim menadžerom Guyom Osearyjem o istraživanju medijskih opcija. Nejasno je jesu li jučerašnje vijesti povezane s tom objavom.

Filmska trilogija predstavlja zajednički napor između dva diva u industriji kriptovaluta i  blockchaina.

Coinbase je trenutno treća najveća kripto mjenjačnica po volumenu trgovanja, s više od 3 milijarde dolara kojima se trgovalo u posljednja 24 sata.

S druge strane, Bored Ape Yacht Club i sekundarna kolekcija Mutant Ape Yacht Club na vrhu su OpenSea-ovih NFT ljestvica. Otprilike 12.500 ethera (37 milijuna dolara) tih NFT-ova trgovano je tijekom prošlog tjedna. 

Yuga Labs je u zadnje vrijeme bio zauzet oko dva velika događaja. Posljednjih tjedana tvrtka je prikupila 450 milijuna dolara, kupila CryptoPunks NFT kolekciju i predstavila vlastitu kriptovalutu ApeCoin.

20. travanj 2024 08:44