Kripto
StoryEditor

Divovi s Wall Streeta pokreću kripto mjenjačnicu

14. Rujan 2022.

Kolektiv s Wall Streeta pokreće kripto mjenjačnicu. EDX Markets (EDXM) objavio je jučer svoje planove za pokretanje kripto mjenjačnice za maloprodajne i institucionalne ulagače.

EDXM namjerava biti 'prvi takve vrste' u području centraliziranih kripto burzi olakšavanjem trgovanja putem pouzdanih posrednika. Cilj mu je pružiti najbolje cijene objedinjavanjem likvidnosti više proizvođača tržišta.

Mjenjačnicu podupire konzorcij brokera-trgovaca, globalnih proizvođača tržišta i tvrtki rizičnog kapitala, kažu iz EDXM-a.

Na čelu popisa tvrtki koje podržavaju tvrtku je Fidelity Digital Assets, tvrtka najpoznatija po pružanju kripto skrbništva i usluga trgovanja institucionalnim ulagačima.

Usput, izvršni direktor Galaxy Digitala Mike Novogratz izvijestio je u ponedjeljak da Fidelity navodno ima planove za 'prebacivanje retail kupaca u kripto'. Čini se da je Novogratz možda mislio na objavu u vezi s EDXM-om.

Ostale tvrtke uključene u EDXM uključuju multinacionalnu financijsku tvrtku Charles Schwab, market makera Citadel Securities i Virtu Financial te tvrtke rizičnog kapitala Paradigm i Sequoiu. Očekuje se da će razne druge tvrtke u budućnosti biti partneri s EDX Marketsom.

Mnoge od tih tvrtki, posebno Charles Schwab, smatraju se 'tvrtkama s Wall Streeta' zbog svog značaja na financijskim tržištima, iako se ne nalaze sve na Wall Streetu.

Bivši izvršni direktor Citadela Jamil Nazarili bit će izvršni direktor EDXM-a. Tony Acuña-Rohter, prethodno CTO ErisX-a, služit će kao CTO EDXM-a. Članovi drugih tvrtki također će imati uloge, uključujući mjesta u upravnom odboru.

EDXM će dodatno iskoristiti tehnologiju MEMX-a, burze i tržišnog operatera osnovanog 2019. godine koji dijeli mnoge članove s nadolazećom kripto uslugom.

Jučer je EDXM nazvao kriptovalute globalnom klasom imovine od 1 bilijun dolara s više od 300 milijuna sudionika, dodajući da otključavanje veće potražnje zahtijeva platformu koja može zadovoljavaju standarde usklađenosti i sigurnosti.

Tvrtka nije navela kada bi mogla pokrenuti mjenjačnicu.

25. travanj 2024 22:41