Kripto
StoryEditor

Dogecoin raste nakon što je Elon Musk osigurao licencu za kripto novčanik za X

30. Kolovoz 2023.
Elon Musk

Hoće li Elon Musk implementirati kripto plaćanja u X?

U podnesku u ponedjeljak, platforma društvenih medija tehnološkog milijardera osigurala je licencu za prijenos valute u Rhode Islandu, koja je ključna za pružanje takvih usluga unutar države.

Dogecoin na X-u?

Odobrenje, koje je potvrdio Nationwide Multistate Licensing System (NMLS), dolazi nakon što je X (bivši Twitter) prošlog mjeseca počeo podnositi zahtjeve za licence za odašiljače novca u svakoj potrebnoj američkoj državi.

U SAD-u odašiljači novca potkategorija su poduzeća za novčane usluge i pomažu u olakšavanju prijenosa sredstava između različitih lokacija i preko međunarodnih granica.

Kao peer-to-peer tehnologija plaćanja, kriptovalute poput bitcoina i ethereuma poznate su po otvorenim i bezgraničnim sustavima plaćanja. One su također predmeti ležernog interesa za Elona Muska, koji povremeno komentira industriju i zaigrano tweeta o svojoj omiljenoj kriptovaluti, dogecoinu, na svojoj platformi.

Konkretno, licenca za prijenos valute potrebna je za pružanje usluga kripto novčanika koje korisnicima omogućuju pohranu, slanje i primanje digitalne imovine. Iako svatko tehnički može posjedovati osobni kripto novčanik, mnogi mogu preferirati jednostavnost korištenja koji dolaze s rješenjima skrbničkog novčanika.

Kad bi X implementirao kripto plaćanja, proširio bi se na Muskovu misiju da X pretvori u ‘super aplikaciju‘ u kojoj korisnici mogu voditi svoj ‘cijeli financijski svijet‘.

Također bi se proširio na rastući trend komunikacijskih platformi koje se integriraju s tehnologijom kripto plaćanja i obrnuto. Telegram je, na primjer, integrirao plaćanja bitcoinom i USDT-om izravno u svoju aplikaciju za razmjenu poruka, dok je Coinbase novčanik sada uveo šifrirane decentralizirane poruke.

Dogecoin raste, kao i obično                          

Kao i mnogi događaji vezani uz Elona Muska, Dogecoin je porastao 5 posto na 0,067 dolara otprilike u vrijeme kada je podnošenje zahtjeva isplivalo na površinu. Slične cjenovne akcije dogodile su se za meme kriptovalutu kada je Elon Musk kupio Twitter prošle godine i kada je nakratko promijenio Twitterov logotip u sliku shiba inua.

Ubrzo nakon što je najavio X, Musk je suptilno dodao logotip dogecoina u svoju biografiju na Twitteru, nakon što je angažirao grafičkog dizajnera tvrtke MyDoge Inc. za izradu kratke video grafike za platformu.

Međutim, jučerašnji rast može biti puka slučajnost. Grayscale je također dobio tužbu protiv SEC-a, koja je uzrokovala rast cjelokupnog kripto tržišta.

13. srpanj 2024 20:02