Kripto
StoryEditor

FIFA pokreće NFT platformu na algorand blockchainu uoči Svjetskom prvenstvu

05. Rujan 2022.

Budući da je do Svjetskog prvenstva 2022. ostalo samo nekoliko mjeseci, FIFA, globalno upravljačko tijelo nogometa, najavila je da će pokrenuti NFT platformu za digitalne kolekcionarske predmete s nogometnom tematikom. 

Platforma FIFA+ Collect trebala bi biti pokrenuta kasnije ovog mjeseca, a sadržavat će 'pristupačne, uključive i pristupačne' NFT-ove koji prikazuju značajne nogometne trenutke, umjetnost i slike, prema FIFA-i. Kako se Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Kataru krajem studenog bliži, najbolji trenuci s najvećeg globalnog nogometnog turnira vrlo vjerojatno će se moći pretvoriti u digitalne kolekcionarske predmete. 

FIFA+ Collect radit će na algorand blockchainu, alternativi ethereuma i solane koju je izradio profesor s MIT-a Silvio Micali. U svibnju je algorand postao FIFA-in službeni blockchain partner.

- Baš kao i sportske kartice i naljepnice, ovo je pristupačna prilika za navijače širom svijeta da se uključe sa svojim omiljenim igračima, trenucima i još mnogo toga na novim platformama - izjavio je glavni poslovni  direktor FIFA-e Romy Gai.

Uskoro će biti objavljene dodatne pojedinosti o tome koje će zbirke biti uključene u lansiranje FIFA+ Collecta, kao i teaseri o tome koje će vrste NFT-ova biti objavljeni tokom Svjetskog prvenstva. NFT platforma živjet će na FIFA+, platformi organizacije za nogometne utakmice uživo, vijesti, igre i izvorni sadržaj.

Algorand je ranije ove godine dospio na naslovnice zbog stjecanja usluge digitalnog dijeljenja glazbe Napster i partnerstva s LimeWireom, koji je nekoć peer-to-peer usluga dijeljenja glazbe sam, nedavno pokrenuo NFT tržište usmjereno na glazbu s djelima umjetnika potpisanim pod labelom Universal Music grupe. 

Algorand neće biti jedini kripto projekt u Dohi ovog studenog. U ožujku je Crypto.com najavio da će biti ekskluzivni sponzor kripto mjenjačnice Svjetskog prvenstva. Tvrtka, međutim, možda ograničava svoj ambiciozni program sportskih partnerstava. Ranije prošlog tjedna navodno je odbacila sponzorski ugovor s UEFA-om vrijedan 495 milijuna dolara za Ligu prvaka.

25. travanj 2024 15:59