Kripto
StoryEditor

Hedge fond Galois Capital zatvara operacije nakon gubitka sredstava na FTX-u

21. Veljača 2023.
foto Shutterstock

Hedge fond Galois Capital, jedan od žrtava kolapsa FTX-a, zatvara svoje poslovanje nakon što je polovica njegove imovine ostala zarobljena u bankrotiranoj mjenjačnici. Fond je konačno odlučio vratiti svoju preostalu imovinu ulagačima.

Dana 12. studenog 2022. investicijski fond priznao je u objavi sa svog službenog Twitter računa da je imao značajnu izloženost u FTX-u.

Prema izvješću Financial Timesa, fond je sada u pismu rekao ulagačima da je cjelokupno trgovanje zaustavljeno, a fond je vratio sredstva natrag. Kevin Zhou, suosnivač Galois Capitala, ispričao se svojim investitorima i istaknuo da zbog ozbiljnosti situacije s FTX-om ne mogu opravdati nastavak poslovanja.

Osim toga, hedge fond je rekao da će ulagači dobiti 90 posto raspoloživih sredstava, koja nisu zarobljena na FTX-u. Preostalih 10 posto tvrtka će privremeno zadržati dok se rasprave ne završe.

Osim njih, Zhou je također izrazio sklonost prodaji potraživanja hedge fonda umjesto čekanja na dugotrajan stečajni proces koji bi mogao potrajati desetljeće. Prema suosnivaču Galois Capitala, kupci tih potraživanja sposobniji su tražiti sredstva na stečajnim sudovima.

Stečaj FTX-a zamrznuo je milijune sredstava tvrtki, uključujući tvrtke poput New Huo Technologya i Nestcoina. Galois Capital također je jedna od mnogih žrtava debakla FTX-a, s najmanje 50 milijuna dolara ‘zaglavljenih‘ sredstava.

U međuvremenu, slično pristupu Galois Capitala, najveći Mt. Gox-ov vjerovnik također je odabrao opciju prijevremene isplate umjesto da čeka dugotrajan pravni proces koji bi mogao potrajati godinama. 17. veljače, Mt. Gox Investment Fund priopćio je kako je odlučio biti isplaćen u rujnu umjesto da duže čeka na povrat svoje imovine.

25. travanj 2024 23:43