Kripto
StoryEditor

HSBC uvodi kripto usluge u Hong Kongu

27. Lipanj 2023.

Hong Kong Shanghai Banking Corporation (HSBC), najveća banka u Hong Kongu, navodno je uvela svoje prve lokalne usluge kriptovaluta.

HSBC je svojim kupcima omogućio kupnju i prodaju fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ova) temeljenih na bitcoinu i etheru, izvijestio je lokalni novinar Colin Wu u tweetu 26. lipnja.

Prema izvješću, HSBC će posebno ponuditi ETF-ove kriptovaluta uvrštene na burzu Hong Konga. U vrijeme pisanja ovog članka, burza navodi tri kripto ETF-a, uključujući CSOP Bitcoin Futures ETF, CSOP Ethereum Futures ETF i Samsung Bitcoin Futures Active ETF.

Ovaj potez ima za cilj proširiti izloženost lokalnih korisnika kriptovalutama u Hong Kongu. Prema internetskim izvješćima, HSBC Hong Kong imao je 1,7 milijuna aktivnih mobilnih korisnika od ožujka 2022. Oko 95 posto svih maloprodajnih transakcija HSBC-a u Hong Kongu navodno se obrađuje putem interneta.

Nove usluge dolaze dok HSBC navodno pokreće Centar za obrazovanje investitora virtualne imovine. Inicijativa je osmišljena kako bi zaštitila investitore od rizika povezanih s kriptovalutama, zahtijevajući od njih da pročitaju i potvrde obrazovne materijale i objave rizike prije ulaganja.

Obrazovni centar navodno je dostupan na HSBC-ovim proizvodima povezanim s virtualnom imovinom poput aplikacije HSBC HK Easy Invest, aplikacije HSB CHK Mobilno bankarstvo i internetskog bankarstva.

Vijest dolazi ubrzo nakon što su neki mediji sredinom lipnja sugerirali da je Monetarna uprava Hong Konga vršila pritisak na velike banke da prihvate kripto mjenjačnice kao klijente. Središnja banka i regulator regije posebno su ispitivali tvrtke poput HSBC-a i Standard Chartereda o tome zašto ne primaju kripto mjenjačnice kao klijente.

28. travanj 2024 22:28