Kripto
StoryEditor

Istraživanje Coinbasea otkriva stav mladih Amerikanaca prema kripto industriji

30. Listopad 2023.

U nedavnom istraživanju koje je proveo Coinbase, među mladom američkom populacijom pojavila se promjena paradigme. Impresivnih 38 posto mlađih Amerikanaca sada vjeruje da kripto i blockchain tehnologija može pružiti značajne ekonomske mogućnosti koje se obično ne nalaze u tradicionalnom financijskom sektoru.

Zanimljivo je da je to u potpunoj suprotnosti sa starijim generacijama, gdje oko 26 posto dijeli isto uvjerenje u potencijal blockchain tehnologije.

Digitalna imovina privlači mlađu generaciju

Gravitacija kriptovalutama temelji se na više od razočaranja tradicionalnim sustavom. Mladi se proaktivno zalažu za nove gospodarske prilike koje se usklađuju s njihovim načinom života i financijskim potrebama.

Prema studiji, mlađe generacije su vrlo frustrirane trenutnim financijskim sustavom. Prema Coinbaseovom izvješću, samo 9 posto generacije Z (18-25) i 19 posto milenijalaca (26-40) još uvijek vjeruju u dostižnost američkog sna konvencionalnim sredstvima.

Samo sedam posto ove demografske skupine vjeruje da trenutni financijski sustav dobro služi njihovim potrebama. Više od 52 posto ispitanika u razdoblju istraživanja prijavilo je rijetko korištenje sustava, a manje od 20 posto smatra da je američki financijski sustav superiorniji od onih u drugim zemljama.

Štoviše, oko 31 posto mlađih pojedinaca posjeduje kriptovalute u usporedbi s 12 posto starijih generacija. 16 posto mladih primjećuje da je međunarodna dostupnost digitalne imovine uvjerljiv atribut za kripto.

Zanimljivo je da izvješće također ukazuje na to da, budući da je većina odraslih milenijalaca i generacije Z odrasla pomoću internetskih aplikacija, očekuju da se financijske institucije prilagode modernoj tehnologiji.

Zbog tih očekivanja, većina mlađih generacija sustav naziva političkim, skupim, zastarjelim, a ne inovativnim ili brzim. Oko 30 posto milenijalaca i generacije Z u dobi od 18 do 40 godina misli da je sustav skup, dok oko 19 posto smatra da je zbunjujući.

Mlađe generacije utjecat će na buduće izbore

Pitanje izbora sljedeće godine postavljeno je ispitanicima, a prema Coinbaseu, 51 posto mlađih signaliziralo je mogućnost podrške kripto-prijateljskim kandidatima na predstojećim izborima 2024. godine.

Broj odraslih milenijalaca i Generacije Z predstavlja 40 posto glasačkog stanovništva. Štoviše, do 2028. godine milenijalci i GenZ-ovi vjerojatno će predstavljati većinu američkih birača.

Oko 39 posto mlađe generacije smatra da bi političari i kreatori politike trebali podržati tehnologije poput kriptovaluta i blockchaina kako bi pomogli budućim generacijama, naspram 28 posto starijih Amerikanaca.

Ovo izvješće dio je Coinbaseovog trenutnog istraživanja kripto prostora. U prethodnom izvješću spominje se da više od 50 posto tvrtki Fortune 100 istražuje blockchain tehnologiju kako bi ostale konkurentne. U drugoj anketi koju je proveo Coinbase, utvrđeno je da bi oko 55 posto birača preferiralo kandidata koji podupire Web3.

27. travanj 2024 09:54