Kripto
StoryEditor

Izgledi za odobrenje ethereum ETF-ova se povećavaju jer demokrati traže ‘političke bodove‘

21. Svibanj 2024.
kriptovalute - prodaja

Čini se da su se kripto bikovi vratili u punoj snazi ​​nakon povećanja vjerojatnosti da će spot ethereum ETF-ovi biti odobreni u četvrtak 23. svibnja.

Vijesti dolaze usred izvješća da je Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) preokrenula stav o ethereum ETF-ovima, vjerojatno zbog političkog pritiska, s izvješćima u kojima se navodi da regulator od izdavatelja traži da ažuriraju svoje prijave 19b-4.

Ethereum je snažno porastao i to za 18,4 posto u posljednja 24 sata, te trenutno trguihe oko 3.665 dolara u vrijeme pisanja ovog teksta, što je najveća cijena od 9. travnja, prema CoinGecku.

Iako nije jasno što je uzrokovalo iznenadnu promjenu, analitičar Bloomberg ETF-a Eric Balchunas i drugi stručnjaci iz industrije nagađaju da bi to moglo biti zbog ‘preokreta’ u Kongresu u vezi s pogledom na kripto.

- Odobrenje se iznenada čini vjerojatnim - komentirao je za Henrik Andersson, glavni direktor za investicije u upravitelju imovinom Apollo Crypto.

- Došlo je do preokreta u Washingtonu koji je zapalio SAB 121 gdje su članovi obiju stranaka glasovali za blokiranje zakona - rekao je Andersson. Dodao je da bi Amerikanci koji posjeduju kriptovalute mogli biti važna skupina glasača u ovoj izbornoj godini.

- To bi moglo značiti da je zima gotova i da je vrijeme za američku kripto renesansu - rekao je Adam Cochran, partner u tvrtki rizičnog kapitala Cinneamhain Ventures.

Ryan Sean Adams, jedan od voditelja ethereum podcasta Bankless, kaže da bi politička promjena mogla označiti kraj ‘operacije choke point 2.0’, niza SEC-ovih tužbi i novootkrivene podrške regulaciji koja je prilagođena kriptovalutama.

U međuvremenu, osnivač i glavni izvršni direktor Galaxy Digitala, Mike Novogratz, rekao je da se nikada nije osjećao ‘samouvjerenijim’ u kripto industriji i institucionalnom usvajanju koje bi moglo uslijediti tijekom sljedećih 12 do 24 mjeseca.

Digitalna imovina postaje sve važnije pitanje kako se približavaju izbori u SAD-u

Republikanski kandidat i politički suparnik Donald Trump nedavno je nekoliko puta pokušao pridobiti podršku industrije, uključujući večeru koju je organizirao s desecima entuzijasta NFT-ova u svom domu na Floridi 8. svibnja.

Tijekom večere, Trump je dobio velike bodove među kripto gomilom nakon što je obećao pomoći u sprječavanju odlaska lokalnih inovatora u inozemstvo. Također je iskoristio događaj kako bi se ismijao s poznavanjem kriptovaluta predsjednika Joea Bidena.

Neki nagađaju da je to potaknulo demokrate da također traže ‘političke bodove’.

Anketa koju je proveo Digital Currency Group nedavno je pokazala da bi stav izbornog kandidata o kriptovalutama mogao utjecati na to kako ljudi u nekoliko swing država odlučuju glasati.

Predsjednički izbori u SAD-u održat će se 5. studenog 2024. godine.

09. lipanj 2024 22:25