Kripto
StoryEditor

Kako steakati ethereum na najpopularnijoj staking aplikaciji Lido

02. Lipanj 2022.

Nemaju svi 32 ethera potrebnih za izravno steakanje na beacon chainu, nultoj fazi prijelaza ethereum blockchaina na konsenzusni mehanizam proof-of-stake (PoS). Kako bi služili ovoj zajednici manjih vlasnika tokena, pojavilo se nekoliko projekata koji korisnicima omogućuju steakanje bilo koje svote koju žele.

Neke od najpopularnijih aplikacija koje nude steakanje malog volumena uključuju: RocketPool, Stafi, Lido i nekoliko kripto mjenjačnica. Prinos na svakoj se razlikuje, naravno, ali sve je relativno jednostavno.

U ovom tekstu pokrit ćemo Lido, posebno zato što je postao najpopularnija staking usluga, ugostivši više od 32 posto od svih 12,7 milijuna ethera uloženih u beacon chain, prema Dune Analyticsu. Što se tiče dolarske vrijednosti, to znači da Lido trenutno ugošćuje 7,4 milijarde dolara po trenutnim cijenama.

Proces ulaganja u Lido je jednostavan. Pritiskom na gumb 'Stake now' dolazite na dashboard za stakeanje. Odatle možete birati između različitih PoS blockchaina, uključujući solanu, kusamu, polygon i ethereumov beacon chain.

Nakon što odaberete ethereum, od vas će se zatražiti da povežete Web3 novčanik kao što su Coinbase Wallet, WalletConnect ili MetaMask, između ostalog. Oznaka 'stETH' označava 'staked ETH', a to je token koji ćete dobiti nakon što stakeate svoj ether putem Lida.

To je nešto poput potvrde koja pokazuje da ste vezali ether u Lidu, ali to također znači da možete koristiti taj stETH u DeFi aplikacijama (poput kreiranja DAI-a na Makeru, na primjer).

To je zato što stETH ima stvarnu novčanu vrijednost dok pokušava pratiti cijenu ethereuma. Trenutno, međutim, sETH trguje s blagim popustom u odnosu na ether, prema Curve Financeu.

Trenutačni prinos od 4 posto prilično je velikodušan prinos za tako jednostavan zadatak. Štoviše, očekuje se da će ovaj prinos porasti nakon što ethereum dovrši svoju nadogradnju predviđenu za kolovoz. 

– Spajanjem s proof-of-stake lancom, naknade koje su prethodno zarađivali rudari prenijet će se na one koji steakaju. Očekuje se da će to rezultirati prinosima između 7 i 12 posto – piše Lucas Outumuro iz IntoTheBlocka.

25. travanj 2024 21:58