Kripto
StoryEditor

Kripto lešinari kapitaliziraju smrt kraljice Elizabete

12. Rujan 2022.
Kraljica Elizabeta II

Kraljica više nije živa, ali prevara živi vječno. Smrt kraljice Elizabete iznjedrila je preko 40 meme tokena na ethereumu i binance smart chainu (i barem jednu scam NFT kolekciju).

Dok je vijest o smrti britanskog monarha primljena s tugom širom svijeta, kripto prevaranti iskoristili su priliku da lansiraju desetke meme tokena s temom kraljice.

'Queen Elizabeth Inu', 'Queen Doge', 'God Save The Queen', 'London Bridge Is Down', 'Queen Grow', 'Rip Queen Elizabeth', 'Elizabeth II' i 'Queen Inu II' samo su neki od kripto tokena koji su lansirani. Pojavili su se i drugi tokeni nazvani po novom monarhu, kralju Charlesu III. Čini se da je u preko vikenda stvoreno najmanje 40 različitih meme tokena, piše DexScreener.

Od njihovog lansiranja, najlikvidniji tokeni, Save The Queen i Queen Elizabeth Inu, već su obradili gotovo 700.000 dolara, odnosno 200.000 dolara u volumenu trgovanja. Tijekom vikenda, Queen Elizabeth Inu porastao je za 23,27 posto. Cijene su iznimno nestabilne i vrlo je malo vjerojatno da će se održati.

Očito je stvorena i NFT zbirka pod nazivom 'Queen Elizabeth 69 Years NFT'. Zbirka navodno nudi jednu sliku za svaku godinu kraljičine vladavine. Razlozi za sumnju u namjere projekta uključuju činjenicu da je Elizabeta II vladala 70 godina, a ne 69 godina. 

Kripto zajednica, obično poznata po svom crnom humoru i meme kulturi, uglavnom je kritizirala projekte.

- Ići ćete u pakao - izjavio je NFT entuzijast ThreadGuy kada je saznao za NFT kolekciju.

- Moramo zaustaviti ovo kripto sranje - rekao je trgovac Byzantine General.

Kraljica Elizabeta rođena je 1926. godine. Najdugovječniji je britanski monarh ikada, umrla je u dobi od 96 godina u dvorcu Balmoral.

20. travanj 2024 04:38