Kripto
StoryEditor

Luna Foundation Guard (LFG) kupila bitcoina u vrijednosti od 230 milijuna dolara

07. Travanj 2022.
bitcoin donacija kriptofoto Shutterstock

Luna Foundation Guard (LFG) jučer je kupila još 230 milijuna dolara vrijedan bitcoin, prema aktivnostima na kripto novčanicima u vlasništvu LFG-a.

Da bi kupio određeni iznos bitcoina, LFG je prebacio 231 milijun dolara u usdt stablecoinu iz svog ethereum novčanika na kripto mjenjačnicu Binance, te ga zamijenio za 5.040 bitcoina i povukao na vlastiti novčanik u tri transakcije.

LFG je neprofitna organizacija sa sjedištem u Singapuru koja radi na terra blockchainu koja planira kupiti milijarde dolara vrijednih bitcoina kao rezervnu imovinu (kolateral) za ust, trenutno najveći algoritamski stablecoin na blockchainu.

Izvršni direktor Terraform Labsa i direktor LFG-a Do Kwon potvrdio je veliku kupnju bitcoina u svojoj nedavnoj objavi na Twitteru rekavši da je 'kupio 230 milijuna dolara bitcoina'.

LFG je prenio svoj novo kupljeni bitcoin iz Binancea u bitcoin novčanik za koji se vjeruje da je pod njegovom kontrolom. Odvojeno je povukao 490, 586 i 3.964 bitcoina u tri transakcije u iznosu od 230 milijuna dolara u cjelini u vrijeme prijenosa.

LFG-ov novčanik trenutno sadrži 35.767,9 bitcoina, vrijednih više od 1.6 milijardi dolara, iznos koji ubrzano raste tijekom prošlog mjeseca. Na temelju svoje transakcijske povijesti, posljednja velika kupnja LFG-a prije jučerašnjeg dana odvila se 30. ožujka, kada je dodano 2.943 bitcoina vrijednih 139,3 milijuna dolara. 

LFG ima za cilj prikupiti 3 milijarde dolara vrijednih bitcoina u kratkom roku i zadržati ga kao drugu rezervnu kriptovalutu (uz lunu) kako bi podržao ust. Stablecoin ima tržišnu kapitalizaciju od 16.7 milijardi dolara, što ga čini četvrtim najvećim stablecoinom u cijelom kripto prostoru.

Da bi se postigao cilj od 3 milijarde dolara, vjeruje se da će LFG nastaviti kupovati više bitcoina u bliskoj budućnosti. Na duge staze, LFG namjerava steći ogromnu rezervu bitcoina vrijednog 10 milijardi dolara, izjavio je Kwon prošlog mjeseca.

08. svibanj 2024 06:04