Kripto
StoryEditor

Manje kripto trgovaca: Robinhood zabilježio pad prihoda od kriptovaluta

05. Kolovoz 2023.

Prihodi od transakcija kriptovalutama Robinhooda, američke financijske tvrtke koja omogućava trgovanje dionicama, fondovima i kriptovalutama putem mobilne aplikacije, pali su 18 posto u drugom tromjesečju 2023. djelomično zbog manjeg broja korisnika koji trguju kriptovalutama, pokazalo je to najnovije financijsko izviješće.

Prihodi povezani s kripto aktivnostima pali su na 31 milijun dolara, u odnosu na 38 milijuna dolara u prethodnom tromjesečju.  Dodatno izvješće pokazuje da je broj korisnika koji trguju pao 6 posto, dok se volumen po trgovcu smanjio za 15 posto.

Iz Robinhooda su rekli da nastavljaju ulagati u kripto industriji, a kasnije ove godine planiraju pokrenuti novčanike bez skrbništva, što će kupcima omogućiti kontrolu nad svojim kriptovalutama.

- Unatoč izazovnom okruženju za cijeli kripto ekosustav, Robinhood je nastavio graditi u ovom prostoru - priopćila je tvrtka u srijedu.

Robinhood je u lipnju izvijestio da je volumen kripto trgovanja u svibnju pao 43 posto u odnosu na travanj. Volumen trgovanja u svibnju bio je 68 posto manji nego u istom mjesecu prošle godine, navodi se u prethodnom priopćenju Robinhooda.

Ukupni neto prihodi Robinhooda porasli su na 486 milijuna dolara, što je 10 posto više nego u prvom tromjesečju ove godine.

Tvrtka je također priopćila da je prvi put postigla profitabilnost kao javno poduzeće s obzirom na to da je neto prihod u drugom tromjesečju porastao na 25 milijuna dolara.

- U drugom tromjesečju postigli smo značajnu prekretnicu postižući profitabilnost prvi put kao javno poduzeće. Vođeni našim hrabrim planom proizvoda nastavljamo s inovacijama za naše korisnike, rastom imovine, stjecanjem tržišnog udjela i promjenom industrije na bolje - rekao je Vlad Tenev, izvršni direktor i suosnivač Robinhood Marketsa. 

02. svibanj 2024 10:13