Kripto
StoryEditor

Osnivač terra blockchaina Do Kwon okladio se u 11 milijuna dolara da će luna token vrijediti više za godinu dana

15. Ožujak 2022.
terra luna

Izvršni direktor i osnivač Terraform Labsa Do Kwon kladio se u milijun dolara da će cijena luna tokena biti viša od 88 dolara 14. ožujka 2023.

Do Kwon i anonimni kripto trgovac Sensei Algod javno su se kladili na buduće cjenovno kretanje terrinog izvornog tokena luna.

Sensei Algod inicirao je okladu dajući javnu ponudu na Twitteru u vrijednosti od milijun dolara da će cijena luna tokena biti niža nego što je to danas za godinu dana.

- Tko se želi kladiti za 1.000.000 da će cijena lune biti niža za godinu dana nego sada? - napisao je Sensei na Twitteru, označavajući Do Kwona i još dvojicu poznatih pojedinaca u terra ekosustavu. Kwon je ubrzo pristao na okladu.

"Cool, ja sam za", odgovorio je, čak i kasnije udvostručivši ponudu rekavši da bi više volio da su se kladili na 90 posto Senseieve neto vrijednosti. Međutim, jučer su se obje strane složile s uvjetima oklade i svaka je poslala milijun dolara u usdt stablecoinu u novčanik kojim upravlja popularna kripto ličnost i voditelj podcasta UpOnly Jordan Fish, poznatiji pod pseudonimom Cobie.

Prema dogovoru, ako je prosječna 24-satna cijena lune viša od 88 USD 14. ožujka 2023., Cobie će poslati novac Kwonu, a ako nije, poslat će ga Senseiu.

Sensei Algod jedan je od mnogih istaknutih kripto investitora koji su u prošlosti kritizirali terru, osuđujući projekt kao Ponzi shemu. Kritika se obično usredotočuje na terrin dizajn tokenomike, koji koristi lunu kao glavni stabilizacijski mehanizam za ust stablecoin.

Kritičari terre kažu da je zbog načina na koji mehanizam za stabilizaciju funkcionira, luna u opasnosti od ulaska u takozvanu spiralu smrti gdje se sve veće količine moraju spaliti kako bi se održavala stabilnost i vrijednost ust stablcoina. Lunina spirala smrti bi tada također teoretski uzrokovala da se ust stablecoin trajno destablizira. Kako bi sačuvala vrijednost ust-a da cijelo vrijeme vrijedi 1 dolar, Luna Foundation Guard nedavno je prikupila milijardu dolara za formiranje rezerve denominirane u bitcoinu za stablecoin.

Kwon je uvjeren da se luna neće srušiti i spreman je uložiti značajne svote novca da kritičari terre griješe. Osim oklade na izvedbu cijena, Kwon je također izazvao Senseia na još jednu okladu od milijun dolara da ust neće izgubiti vrijednost od 1 dolara do 14. ožujka 2023.

Nekoliko sati nakon što je pristao na okladu s Sensei Algodom, Kwon je također prihvatio okladu od 10 milijuna dolara s istim uvjetima s "umirovljenim trgovcem" popularno poznatim pod imenom Gigantic Rebirth. Kwon je rekao da će okladiti u iznosu od 10 milijuna dolara ako Gigantic pošalje sredstva na Cobiev novčanik, što je i trgovac napravio.

Bez obzira na ishod oklada, Kwon je obećao donirati milijun dolara Angel Protocolu, protokolu temeljenom na terra blockchainu za stvaranje trajnih dobrotvornih donacija, i potrošiti milijun dolara na kupnju i spaljivanje tokena koji su izgrađeni na terri. „Ne zbog novca", rekao je.

Luna trenutno trguje po 91,6 dolara s tržišnom kapitalizacijom od 33,8 milijardi dolara. Porastao je za 15,1 posto u posljednjih tjedan dana.

24. travanj 2024 09:13