Kripto
StoryEditor

Pojedini trgovci zaradili milijune meme dionicama GameStopu i AMC-u

15. Svibanj 2024.
GameStop trgovanje

Trgovci koji su bili dovoljno sretni da su kupili rano u najnovijem ludilu za meme dionicama ostvaruju ogromne dobitke.

Unusual Whales, koji prati podatke o trgovanju, objavio je na Twitteru aktivnost jednog trgovca koji je 24. travnja uložio 27 tisuće dolara u ugovore za call opcije, kada je njihova cijena bila 0,21 dolar po komadu.

Ugovori su tada dosegli vrhunac od 13,63 dolara, što znači da bi ulaganje ostvarilo dobit od 6.400 posto, što bi 27 tisuća dolara pretvorilo u dva milijuna dolara.

U drugom postu, podatkovna platforma je pokazala kretanje trgovanja nekoga tko je izašao iz pozicije nakon dobitaka od četiri tisuće posto nakon kupnje dioničkih opcija AMC-a od 32 tisuće dolara devet dana prije nego što je Twitter račun Roaring Kitty ponovno oživio u nedjelju.

Call ugovori daju kupcima pravo kupnje dionica po određenoj cijeni i datumu, ali ne i obvezu.

Dionička meme manija vratila se na tržišta u ponedjeljak nakon što se internetska figura koja je inspirirala rast GameStopa 2021. vratila na Twitter po prvi put nakon nekoliko godina. Tijekom proteklih pet dana dionice GME-a sada su porasle za više od 200 posto.

Roaring Kitty (čije je pravo ime Keith Gill) potaknuo je rast 2021. putem objava na Redditu i prijenosa uživo. U nedjelju navečer, njegov prvi tweet u gotovo tri godine nadahnuo je trgovce da kupe meme dionice i meme kriptovalute.

Još 2021. dionice poput GameStopa postale su popularne na internetskim forumima nakon što su ih amaterski trgovci počeli ‘pumpati’. To je dovelo do kaosa na Wall Streetu i vladine intervencije nakon što su hedge fondovi koji su shortali dionice izgubili milijarde dolara nakon što im je iznenada porasla vrijednost.

I kriptovalute su u to vrijeme doživjele procvat, a posebno su porasle vrijednosti meme tokena. Od tada su doživjeli ponovni porast i neke su sada najveće kriptovalute prema tržišnoj kapitalizaciji.

15. svibanj 2024 19:02