Kripto
StoryEditor

Polarizirani stavovi oko Muskovog preuzimanja Twittera

07. Studeni 2022.

Za kriptovalutama, a čini se i pred je blagi pozitivan cjenovni trend, iako u takvom prostoru nikada ne možete biti previše sigurni. Kako su cijene kriptovaluta nastavile rasti drugi tjedan zaredom, burno preuzimanje Twittera od strane Elona Muska također je ušlo u drugi tjedan.

Mnogi u kripto industriji vide novu akviziciju izvršnog direktora Tesle kao dobru stvar, na kraju krajeva, on je naklonjen dogecoinu i posjeduje bitcoin vrijedan milijune dolara preko Tesle, ali nagađanja da će se Twitter okrenuti kriptu pod njegovim vodstvom bila su samo to, nagađanja, sve do ovog tjedna, kada su Binance i Andreessen Horowitz podigli svoje šatore u kampu Musk.

Musk je u utorak na Twitteru objavio sliku psa u majici kratkih rukava na Twitteru. Dogecoin je naravno značajno porastao.

Tog je dana Musk ponovno predložio ideju da se korisnicima naplaćuju 8 dolara mjesečno za verificirane račune.

Izvršni direktor Binancea Changpeng ‘CZ’ Zhao uključio se u ideju i rekao za CNBC da se planovi za plaćenu pretplatu mogu izvesti vrlo lako, globalno, koristeći kriptovalute kao sredstvo plaćanja. Zhao je također govorio o Binanceovom doprinosu od 500 milijuna dolara za preuzimanje, rekavši da kripto treba prostor za stolom kada je u pitanju sloboda govora.

Suosnivač ethereuma Vitalik Buterin pridružio se raspravi i rekao da vjeruje u Muskov model pretplate, ali da će oni koji se prijavljuju za plavu kvačicu morati proći temeljitu provjeru.

Sriram Krishnan, generalni partner diva rizičnog kapitala Andreessen Horowitz (a16z), podijelio je fotografiju sa svojim pratiteljima iz Twitterovog ureda u San Franciscu.

Michael Saylor, izvršni predsjednik softverske tvrtke u oblaku MicroStrategy, najvećeg institucionalnog bitcoin whalea, također je podijelio svoje mišljenje.

Suosnivač solane Anatoly Yakovenko, međutim, nije bio jedan od Muskovih pristaša ovog tjedna. On smatra da Musk griješi kad krivi civilne aktivističke skupine za ugrožavanje slobode govora.

Druga strana priče

Za mnoge je Muskovo preuzimanje bilo zabava i igra  dok nisu počela masovna otpuštanja. Slike službenog pisma u kojem se najavljuju predstojeća otpuštanja objavljena su u petak.

Nekoliko minuta kasnije, tehnička novinarka New York Timesa Kate Conger podijelila je još jedno službeno pismo u kojem najavljuje otpuštanja.

Odvjetnica Lisa Bloom izvijestila je o brojnim reakcijama zaposlenika Twittera. Rekla je da su Muskova otpuštanja nezakonita i prema federalnom zakonu i u državi Kaliforniji, gdje poslodavci moraju dati otkazni rok od 60 dana.

Jedan bivši zaposlenik Twittera podijelio je svoju šokantnu priču.

25. travanj 2024 03:14