Kripto
StoryEditor

Predloženo uklanjanje pravnog vakuuma oko kripto rudarenja u Rusiji

29. Ožujak 2022.

Zamjenik ruskog ministra energetike Evgeny Grabchak predložio je uklanjanje pravnog vakuuma oko kripto rudarenja u zemlji i uvođenje jasnih propisa. Ova izjava nastavlja nedavni niz podrške kripto industriji među dužnosnicima zemlje.

Govoreći u subotu na prvoj nacionalnoj konferenciji legalnih kripto rudara u Irkutsku, Grabchak je pozvao na uvođenje regulatornog okvira za taj sektor što je prije moguće.

- Pravni vakuum otežava reguliranje ovog područja i postavljanje jasnih pravila igre. Ovaj pravni vakuum treba ukloniti što je prije moguće. Ako se želimo nekako slagati s ovom aktivnošću, a nemamo drugih opcija u trenutnoj stvarnosti, moramo uvesti zakonsku regulativu, dodajući koncept rudarenja u regulatorni okvir - izjavio je Grabchak.

Zamjenik ministra također je sugerirao da bi bilo pametnije dopustiti regionalnim vlastima, a ne njihovim saveznim kolegama, da odrede lokacije za rudarenje i moguće energetske kvote.

- Možda bi to trebalo sinkronizirati s razvojnim strategijama regija i planovima drugih industrijskih sektora - dodao je.

Grabchakov govor stavlja kripto rudarenje u Rusiji u stratešku perspektivu države. Također je podijelio svoju nevjericu u sposobnost tržišta da regulira količinu i raspodjelu rudarskih operatera. Ranije, 21. ožujka, vicepremijer Aleksandr Novak izjavio je da  bi 'bilo razumno' legalizirati kripto rudarenje.

Ove izjave nastavljaju niz izražene podrške kripto industriji nakon iznenadnog napada Središnje banke Rusije (CBR), koja je pohvalila potpunu zabranu rudarenja i trgovanja još u siječnju.

Radna skupina unutar Dume, donjeg doma parlamenta, pozvala je u ožujku na jasnu regulaciju industrije digitalne imovine kako bi se donio najučinkovitiji pristup pri smanjenju rizika povezanih s usvajanjem kriptovaluta u zemlji.

25. travanj 2024 18:16