Kripto
StoryEditor

Promjena rukovodstva u Grayscaleu: Barry Silbert i Mark Murphy podnijeli ostavke

27. Prosinac 2023.

U iznenađujućem preokretu događaja, Barry Silbert, osnivač i izvršni direktor Digital Currency Groupa (DCG), matične tvrtke Grayscale, podnio je ostavku u upravnom odboru upravitelja digitalne imovine.

Silbert, veoma bitna osoba u industriji kriptovaluta, odigrao je ključnu ulogu u oblikovanju rasta Grayscale Investmentsa. Njegov odlazak iz odbora signalizira značajnu promjenu u vodstvu i strategiji tvrtke.

Službena 8-K prijava američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) 26. prosinca potvrdila je ostavku.

Osim Silberta, Mark Murphy, predsjednik Digital Currency Groupa (DCG), također je najavio svoju ostavku na čelu Grayscale odbora.

Ostavke oba bivša izvršna direktora stupit će na snagu 1. siječnja 2024. Mark Shifke, glavni financijski direktor DCG-a, preuzet će Silbertovu ulogu.

Novoimenovani članovi koji se pridružuju upravi Grayscalea uključuju Matta Kummella, višeg potpredsjednika operacija u DCG-u, i Edwarda McGeeja, koji drži poziciju glavnog financijskog direktora u Grayscaleu, kao što je navedeno u dostavljenom dokumentu.

Kao rezultat ovih promjena, Grayscaleov odbor sada uključuje Shifkea, Kummella, McGeeja i Michaela Sonnensheina, glavnog izvršnog direktora tvrtke. Podnesak ne pruža konkretne pojedinosti u vezi s razlozima ovih izmjena.

Promjena u vodstvu Grayscalea dolazi u trenutku kada upravitelj imovine traži odobrenje SEC-a za pretvaranje svog GBTC fonda u spot bitcoin ETF.

Izvršni direktor Grayscale Investmentsa, Michael Sonnenshein, nedavno je izrazio optimizam u vezi s tekućim raspravama s nadzornim tijelom za vrijednosne papire o potencijalnom odobrenju spot bitcoin ETF-a. Nadalje je dodao da bi to, ako se dobije zeleno svjetlo, moglo otvoriti put za priljev bogatstva od 30 bilijuna dolara na kripto tržište.

28. travanj 2024 19:21