Kripto
StoryEditor

Propali kripto hedge fond Three Arrows Capital ne surađuje s likvidatorima

19. Srpanj 2022.
foto Shutterstock

Čini se da Three Arrows Capital (3AC) ne surađuje sa svojim likvidatorima.

Prema izjavi na 1157 stranica koju je napisao likvidator Russel Crumpler, a danas su je na internet prenijeli konzultantska tvrtka Teneo, Su Zhu i Kyle Davies, osnivači i menadžeri kripto hedge fonda Three Arrows Capital, odbili su smisleno surađivati sa svojim vjerovnicima i stečajnim upraviteljima. Od posebne zabrinutosti za Crumplera su znakovi da Su možda poduzima korake za prodaju svoje imovine kako bi je stavio izvan dosega vjerovnika u slučaju namirenja dugova.

Crumpler je otkrio da ni Davies ni Su nisu komunicirali s likvidatorima od njihovog imenovanja 27. lipnja unatoč činjenici da je 3AC sam podnio zahtjev za likvidaciju. Zapravo, Crumpler je naznačio da su Su i Davies podnijeli zahtjev za likvidaciju bez da su obavijestili drugog direktora tvrtke, Marka Jamesa Duboisa, ili njihove vjerovnike.

Likvidatori su 30. lipnja pronašli zaključan singapurski ured 3AC-a. Nakon što su se više puta obratili bivšim odvjetnicima 3AC-a i samom Daviesu i Suu, uspjeli su ugovoriti Zoom poziv s odvjetnicima 6. srpnja, tijekom kojeg su osobe koje su se predstavile kao 'Su Zhu' i 'Kyle' bile su prisutne, iako s isključenim kamerama i mikrofonima.

31,6 milijuna otišlo na Kajmanske otoke

3AC je kripto hedge fond koji je prerastao multimilijarderski iznos. Njegovi osnivači postali su istaknuti u kripto prostoru zbog guranja teorije 'super ciklusa', tvrdeći da bitcoin više nikada neće doživjeti značajne padove veće od 70 posto. Tvrtka je, kako se izvješćuje, doživjela kolaps nakon brutalnog kraha kripto tržišta.

Crumpler je također potvrdio da je tvrtka prenijela 31,6 milijuna dolara u kriptovalutama na Tai Ping Shan Limited, tvrtku smještenu na Kajmanskim otocima, i 10,9 milijuna dolara na anonimni novčanik. Navijestio je kako mu nije jasno kamo su ta sredstva naknadno otišla.

Nadalje je kritizirao Su i Daviesa jer nisu riješili zabrinutost likvidatora da su sredstva tvrtke korištena za 'ekstravagantne osobne kupnje'. Crumpler vjeruje da su Su i Davies možda izvršili predujam za jahtu vrijednu 50 milijuna dolara posuđenim sredstvima i ukazao je na znakove koji sugeriraju da Su možda želi prodati jednu od njegovih višemilijunskih nekretnina u Singapuru. Prema Crumpleru, još tri osobe (jedna identificirana, dvije anonimne) imaju pristup različitim portfeljima tvrtki.

Savjetnik 3AC-a objasnio je da je 'radio tišina' posljedica navodnih prijetnji usmjerenih na Daviesove i Suove obitelji, kao i suradnje osnivača 3AC-a sa singapurskom središnjom bankom zbog davanja lažnih informacija.

28. travanj 2024 12:36