Kripto
StoryEditor

Santander će uskoro svojim korisnicima ograničiti kupnju kriptovaluta

07. Studeni 2022.

Reuters je prije 3 dana izvijestio da je Santander kupcima poslao e-mail izjavu. U tom priopćenju banka kaže da će sljedeće godine uvesti blokadu transakcija u stvarnom vremenu prema mjenjačnicama kriptovaluta.

- Namjeravamo dodatno zaštititi klijente blokiranjem svih bržih plaćanja koja identificiramo mjenjačnicama kriptovaluta sa Santander računa - izjavili su iz Santandera, dodajući da će se politika implementirati tijekom 2023. godine.

Banke i njihovi klijenti široko koriste uslugu bržeg plaćanja u Velikoj Britaniji. Nejasno je hoće li Santander osigurati alternativne načine na koje klijenti mogu slati sredstva na kripto mjenjačnice, ali najava tvrtke ne sugerira nikakve izričite planove za to.

Banka kaže da je zaštita klijenata od kripto prijevara razlog za blokiranje transakcija na mjenjačnicama.

U četvrtak su iz Santandera reklo da će ograničiti transakcije na kripto mjenjačnice počevši od 15. studenog. Banka će dopustiti klijentima da pošalju ne više od 1.000 funti po transakciji i 3.000 funti po tekućem razdoblju od 30 dana.

Ta se nova politika odnosi samo na depozite, ne i na isplate.

- I dalje možete primati uplate s mjenjačnica kriptovaluta na svoj račun - kažu iz Santandera.

U jučerašnjem priopćenju, banka je naznačila da će napraviti više promjena kako bi ograničila ili spriječila plaćanja kripto mjenjačnicama u budućnosti. Kao takva, danas najavljena ograničenja nisu posve neočekivana.

Santander je također blokirao plaćanja glavnoj kripto mjenjačnici Binance 2021. kao odgovor na upozorenje Uprave za financijsko ponašanje. Santander je rekao da će nastaviti blokirati transakcije prema Binanceu.

Santander je jedna od najvećih banaka u Velikoj Britaniji. Prema Statisti, imala je 287 milijardi eura (286 milijardi dolara) imovine u 2021., što je čini šestom po veličini bankom u zemlji.

17. travanj 2024 17:45