Kripto
StoryEditor

Supruga pronašla muževu zalihu bitcoina usred brakorazvodne parnice

22. Svibanj 2023.

Brakorazvodna parnica njujorškog para doživjela je zaokret nakon što je forenzički računovođa pomogao pronaći suprugovih 12 bitcoina, koje je namjeravao sakriti od svoje supruge.

Par o kojem je riječ bio je u braku 10 godina, ali supruga muškarca sumnjala je da njezin suprug nije otkrio svu imovinu koju posjeduje. Kućanica, pseudonimno nazvana Sarita, otkrila je za CNBC da njezin suprug zarađuje 3 milijuna dolara godišnje, što nije odražavalo njegovu prijavljenu imovinu.

Žena je imenovala forenzičkog računovođu, koji je na kraju otkrio da njezin suprug nije prijavio 12 bitcoina u vrijednosti od otprilike 500.000 dolara pohranjenih u nepoznatom kripto novčaniku.

- To mi nikada nije bila ni pomisao jer nije da smo o tome raspravljali ili zajedno ulagali. To je definitivno bio šok - nemajući pojma o ulaganju u bitcoin izjavila je Sarita.

Kao rezultat, suprug će se morati rastati s nekoliko svojih bitcoina. Praćenje kripto ulaganja lakše je od fiat ulaganja, s obzirom na to da blockchain tehnologija čuva sve transakcije i ne dopušta vanjskim čimbenicima izmjenu ili brisanje stavki.

Suprotno rastavi, jedna od najnovijih kripto inovacija, metaverzum, postala je popularno mjesto za vjenčanje.

Od 2021. godine veći broj parova vjenčao se u metaverzumu, također omogućujući članovima obitelji i prijateljima da svjedoče radosnim prilikama online putem.

23. travanj 2024 03:35