Kripto
StoryEditor

XRP nadmašio bitcoin u pogledu volumena trgovanja nakon pobjede Ripplea protiv SEC-a

18. Srpanj 2023.
Ripple XRPfoto Shutterstock

XRP, izvorni token Ripplea, jedna je od kriptovaluta koja je ostvarila najveći rast otkad je tvrtka zabilježila značajnu pobjedu u svojoj pravnoj bitci protiv američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC).

Prema Kaiku, trgovanje XRP-om nedavno je činilo 21 posto ukupnog volumena kripto trgovanja, ostavljajući bitcoin na drugoj poziciji s 20 posto.

Rippleova sudska pobjeda djelovala je kao katalizator za kriptovalutu, koja je porasla za više od 55 posto u posljednja četiri dana prema podacima CoinGecka.

U jednom trenutku, XRP se približio 1 dolaru i postao četvrta najveća kriptovaulta po tržišnoj kapitalizaciji, koja trenutno iznosi više od 38 milijardi dolara. Za usporedbu, ta je brojka iznosila približno 25 milijardi dolara prije odluke suda.

Nedavna analiza koju je prikazao Kaiko pokazala je da trgovanje koje uključuje XRP predstavlja 21 posto dnevnog tržišnog udjela cjelokupnog volumena trgovanja kriptovalutama. Bitcoin je zauzeo drugo mjesto s 20 posto, dok je ethereum činio 8 posto.

Jedan od razloga ovog značajnog uspjeha mogla bi biti ogromna podrška koja dolazi s više kripto mjenjačnica. Coinbase, Kraken, Crypto.com i Bitstamp ponovno su pokrenuli trgovinske usluge povezane s XRP-om nekoliko sati nakon pobjede Ripplea.

Unatoč pozitivnim trendovima, pružatelj digitalnih podataka o imovini naveo je da je količina XRP-a ‘samo‘ na desetomjesečnoj najvišoj razini. Dnevni volumen trgovanja XRP-om premašio je 15 milijardi dolara u nekoliko navrata 2021. godine kada je cijelo tržište cvjetalo.

16. rujan 2024 13:47