Kripto
StoryEditor

Yuga Labs lansirao već najavljeni ApeCoin token

19. Ožujak 2022.

Najavljeni ApeCoin, token pokrenut od strane Yuga Labsa, tvoraca rastućeg ekosustava Bored Ape Yacht Club NFT kolekcije, lansiran je jučer, te mu se trenutna tržišna kapitalizacija kreće oko 1,9 milijardi dolara.

Token, koji je airdropan vlasnicima Bored Ape i Mutant Ape NFT-ova, u početku je dosegao vrhunac od 39,40 dolara po tokenu prema podacima Coinbasea i CoinMarketCapa. Međutim, ubrzo je potonuo.

Iako, ne slaže se svaki izvor podataka da je postojao tako poveći vrh i ogroman pad koji je uslijedio. CoinGecko, na primjer, prikazivao je najvišu razinu od samo 10,36 dolara. U svakom slučaju, izvori podataka sada su više usklađeni, a CoinGecko i CoinMarketCap pokazuju trenutnu cijenu od oko 14,7 dolara za token.

Prodajni volumen i cijena popularne NFT kolekcije Bored Ape Yacht Club također su jučer značajno porasli nakon objave ApeCoina.

Prema podacima web stranice nftpricefloor.com, najjeftiniji dostupan Bored Ape na sekundarnim tržištu prije objave iznosio je oko 91,9 ethera, odnosno oko 248.000 dolara. Preko noći, nekoliko sati nakon objave ApeCoina, floor price skočio je na 105,9 ethera, ili više od 292.000 dolara od tada.

Uz to povećanje od 15 posto (u etheru) u nekoliko sati, najjeftiniji dostupan Mutant Ape na sličan je način porastao za 15 posto s 20,3 na 23,3 ethera tijekom istog raspona. Same cijene ne daju potpunu sliku potražnje za NFT kolekcijom, ali prodajni volumen Bored Apea doista je jučer također porastao.

Više od 45,5 milijuna dolara vrijednih Bored Apeova prodano je u posljednja 24 sata, po podacima CryptoSlama, a većina te akcije dolazi nakon ApeCoinovog lansiranja. To je porast volumena trgovanja od 1.316 posto u prethodnom 24-satnom razdoblju.

U međuvremenu, Mutant Apesi ostvarili su prodaju u vrijednosti od 30,5 milijuna dolara u istom rasponu, što je 558 posto više u odnosu na prethodno 24-satno razdoblje, a treći dio kolekcije Bored Ape Kennel Club povećao se 825 posto na ukupno 12 milijuna dolara. To je ukupno 88 milijuna dolara vrijednih NFT-ova iz franšize Bored Apes prodane u proteklom danu.

Zanimljivo je da su floor cijene za sve te kolekcije dramatično potonule u posljednjih nekoliko sati. To može biti zato što su vlasnici Bored Apeova preuzeli svoje ApeCoin tokene i sada pokušavaju prodati povezane NFT-ove, koji neće dati tokene za sve nove vlasnike koji ih kupuju na sekundarnim tržištima.

Na primjer, najjeftiniji Bored Ape Yacht Club NFT trenutno na tržištu ima cijenu od 'samo' 90 ethera, dok je najjeftiniji Mutant Ape naveden na 17,8 ethera. To je još uvijek puno novca, ali uklanja premiju dodanu od ApeCoin najave.

ApeCoin je dizajniran za napajanje ekosustava aplikacija i usluga koje je dizajnirao Yuga Labs, tvorac Bored Ape Yacht Cluba i nedavni kupac CryptoPunks i Meebits NFT kolekcija.

Vlasnici Bored Ape Yacht Cluba i Mutant Apesa imaju pravo preuzeti (claim) unaprijed postavljene količine tokena, iako vlasnici Kennel Cluba ne dobivaju ApeCoin ako posjeduju samo NFT iz te kolekcije. Međutim, pojedinci koji posjeduju i Bored Ape ili Mutant Ape i Kennel Club NFT dobivaju bonus tokene od ApeCoin DAO-a.

Token je jučer dostupan vlasnicima NFT-ova za preuzimanje, a dostupan je i putem vodećih kripto mjenjačnica kao što su Coinbase i FTX. Po trenutnoj cijeni od oko 14,7 dolara, vlasnik Bored Ape NFT-a ima pravo preuzeti ApeCoin u vrijednosti od gotovo 150.000 dolara, dok vlasnik Mutant Apea oko 30.000 dolara.

06. svibanj 2024 13:33