Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tanja Miljanić Presečki na čelu B2 kapitala, Mihoković prebačen u H-Abduco

16. Prosinac 2019.
Tanja Miljanić Presečki

Dosadašnja članica Uprave B2 KAPITALA Tanja Miljanić Presečki nova je predsjednica Uprave umjesto Ivana Mihokovića. Novi članovi Uprave su Karl Robert Ahlström i prokurist Ivan Cicvarić, a Igor Androšević ostao je član Uprave.

Istodobno su obavljene i promjene u Nadzornom odboru tvrtke. Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Erik Just Johnsen postao je predsjednik umjesto Olava Dahlena Zahla, novi zamjenik predsjednika NO-a je Georgios Christoforou, a treći član NO-a je Adam Bartosz Parfiniewicz umjesto Ilije Plavčiča. Mihoković se kao direktor preselio u Upravu H-ABDUCA, nekretninske tvrtke na koju je HYPO BANKA svojedobno prebacila svoje loše kredite.

Nova direktorica je i Kristina Marković, a direktorske pozicije napustili su Rudolf Rolich i Ivana Ivanov Jukić. Imenovano je i troje prokurista – Snježana Ivaniš, Rok Vehovec i Ivan Murković.

Iste kadrovske promjene odigrale su se i u DOHELU. Vlasnik obiju tvrtki je CE INVEST 2P sa sjedištem u Luksemburgu, koji ih je preuzeo od HETA ASSET RESOLUTION HRVATSKE, koja je pred likvidacijom. B2 KAPITAL, u kojem je Mihoković bio direktor, u vlasništvu je B2HOLDINGA, koji je pak suvlasnik CE INVESTA 2P zajedno s DDM-om. Švicarski DDM bavi se otkupom potraživanja, pa i u Hrvatskoj, ali tu nema povezana društva. B2HOLDING GROUP jedan je od vodećih europskih otkupljivača potraživanja, koji posluje u 23 europske države, pa i u Hrvatskoj, gdje je B2 KAPITAL najveći otkupljivač potraživanja, koji je u pet godina gotovo upeterostručio prihode. Lani je sa 150 zaposlenih ostvario 493 milijuna kuna prihoda i iskazao 130 milijuna kuna dobiti.

20. travanj 2024 11:21