Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi Fortenovini nadzornici Roto dinamica, promjena na vrhu Siemensove tvrtke...

04. Studeni 2019.
Miodrag Borojević i Fabris Peruškofoto Dražen Lapić/Lider

FORTENOVA je imenovala novi Nadzorni odbor ROTO DINAMICA. Predsjednik NO-a je Miodrag Borojević, a članovi Fabris Peruško i Gordana Fabris. Dosad su u NO-u bili Mirjam Marasović Ćurčić (predsjednica), Mate Štetić (zamjenik predsjednice) i Davor Marijić.

Stjepan Čerkez novi je predsjednik Uprave tvrtke SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY umjesto Viktora Ivanova Garbeva. Mario Marčan ostao je član Uprave.

Ciparski EVOSTAR u Sudskom je registru novi vlasnik HELI CENTRA TOPLICE iz Krapinskih Toplica umjesto MATELOT VENTURESA s Britanskih Djevičanskih Otoka. Stanislav Bichinskii, ostao je direktor (imenovan je u ožujku). Centru za obuku pilota i tehničkog osoblja helikoptera s najsuvremenijim simulatorom leta prihodi rastu, ali nikako da dosegne pozitivno poslovanje. Lani je ostvareno 15,25 milijuna kuna prihoda, uz gubitak od 4,45 milijuna.

Mihajli Bešić Vuković dodijeljena je prokura u tvrtki ROBERT BOSCH, a prokura je opozvana Renati Ćulumović Novak.
Roland Wanker pridružio se na direktorskoj poziciji u tvrtki AVL-AST Goranu Mirkoviću, a Raineru Gotthardu oduzeta je prokura. Osnovna djelatnost ove tvrtke kćeri austrijske kompanije AVL LIST razvoj je softvera za inženjere u automobilskoj industriji (softver za analizu) i numerička simulacija fizičkih procesa u motorima. Tvrtka konstantno raste, i prošle je godine zapošljavala oko 160 osoba, ostvareno je 64 milijuna kuna prihoda i 1,7 milijuna kuna dobiti.

NOVASOL TURISTIČKA AGENCIJA iz Pule, u vlasništvu danskog NOVASOLA, pojačala je Upravu. Uz dosadašnjeg direktora Mladena Gobina imenovani su Lars Hovids Gudbergsen i Jesper Agte Johansen. Oni su postali i direktori tvrtke kćeri PLAN ADRIJE, u kojoj su svoje direktorske funkcije zadržali Marko Šetić i Mladen Gobin.

Nakon smrti suvlasnika i direktora tvrtke PHARMACIA LABORATORIJ iz Zagreba Dražena Mišine drugi suvlasnik i direktor Joško Luka Bogdan sad sam upravlja tvrtkom koja zastupa brend Aptamil, lani je povećala prihode s 30 milijuna kuna na 71 milijun, i povećala dobit sa sedam milijuna kuna na 24 milijuna.

Općina Zadvarje ušla je u vlasničku strukturu VODOVODA iz Omiša, i sad je suvlasnik uz grad Omiš i općine Dugi Rat i Šestanovac.

Vlasnik i direktor građevinske tvrtke KALE iz Jagodnjaka Milan Zuber dodijelio je prokuru Jovani Zuber Miličević.

25. travanj 2024 08:15