Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Zagreb-montaže, František Studénka na čelu NO-a Adriacinka, novi direktor zaprešićkih komunalaca…

30. Srpanj 2021.
František Studénka

Ivan Kramer od početka lipnja predsjednik je Uprave ZAGREB-MONTAŽE umjesto Alena Čovića.

Splitski ADRIACINK preoblikovao se iz d.o.o.-a u d.d. Osnovan je NO, kojem je na čelu većinski vlasnik František Studénka, njegova zamjenica je Silvija Bralić, a treći član NO-a je Bogdan Srdelić.  Studénka kontrolira 82,84% dionica (njegova slovačka tvrtka SIGNUM ima 49,01%, a on osobno ima još 33,83%). Manjinski vlasnik Silvano Bralić (14,86%) ostao je na direktorskoj poziciji. 

Domagoj Mikuš preuzeo je direktorsku poziciju od Željka Majcena i u tvrtki VODOOPSKRBA I ODVODNJA ZAPREŠIĆ. Ista promjena provedena je i u komunalnom poduzeću ZAPREŠIĆ.

Ivan Bolfan pridružio se Filipi Petrović kao zastupnik hrvatske britanske podružnice tvrtke DELL EMERGING MARKETS (EMEA).

Varaždinski PARKOVI preoblikovali su se iz d.d.-a u d.o.o Dražen Jagić novi je predsjednik NO-a umjesto Ljiljane Levatić Uskoković, a njegov zamjenik je Sven Pirker umjesto Vlade Sevšeka. Novi član NO-a je i Marko Podobnik. Iz NO-a su izašli Anica Hunjet, Darinka Hajduk Vučić i Iris Lambreščak, a novi mandat dobili su Mirjana Soldatek i Zvonko Cupar.

Drago Hodak i predstavnik radnika Ivan Buhin novi su članovi NO-a VODOPRIVREDE DARUVAR umjesto Željka Helda i Rudolfa Nemeca.

Nakon Marka Bukovca, u vlasničku strukturu BENEFIT SYSTEMSA ušli su Boris Jurić i Petar Mažuran. Sva trojica direktori su tvrtke u većinskom vlasništvu poljskog BENEFIT SYSTEMS INTERNATIONALA. Tvrtka stoji iza kartice MultiSport koja tvrtkama, odnosno njihovim zaposlenicima, omogućava pristup u oko 400 sportskih objekata u Hrvatskoj, od kojih je stotinjak u Zagrebu.

Tomislav Šunjić novi je zamjenik predsjednika NO-a KOMUNALCA iz Garešnice umjesto Marice Prohaske, a Mladen Greidl ušao je u NO umjesto Damira Dubravca.

Željko Kuprešak novi je predsjednik NO-a KOMUNALCA iz Županje umjesto Nade Galović, njegov zamjenik je Hrvoje Tomić umjesto Terezije Nemetz, a u NO su ušli i Mirko Adžamić i Dario Frančešević umjesto Nevenke Kovačević i Mate Matića.

Suvlasnica LJEKARNI SKUPNJAK iz Varaždina Ana Skupnjak povukla se s pozicije ravnateljice i zajedno sa drugim suvlasnikom Zdenkom Skupnjakom na čelnu upravljačku poziciju imenovala Silviju Habunek.

Slivestar Darojković i Vinko Darojković nakon godinu nisu više direktori u DAROJKOVIĆ PROMETU iz Dugog Sela, pa tom tvrtkom ponovo sam upravlja vlasnik Smiljan Darojković.

METALPRODUKT iz Belice ušao je u vlasničku strukturu EKOHOLDA iz Božjakovine (Brckovljani) uz osnivača Enesa Bajrića. METALPRODUKT je u vlasništvu Husnije Bajrić, Alena Bajrića i Begije Bajrić.

Otvoren je stečajni postupak za M-MILLS iz Kotoribe, pokrenut zbog računa koji je u blokadi od 8. siječnja u blokadi računa teškoj 81 tisuću kuna. Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Sanja Janči umjesto dosadašnje direktorice Maje Vuk, a vlasniku Hrvoju Matkoviću ukinute su ovlasti prokurista. Ročište vjerovnika zakazano je za 27. listopada.

17. travanj 2024 16:28