Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlado Rendulić napustio Upravu Apisa, PBZ Invest promijenio naziv, Wettpunkt preuzeo Val-nek…

08. Prosinac 2021.
Vlado Rendulićfoto Ratko Mavar

Vlado Rendulić više nije član Uprave APISA, a Boris Sesar, inače odnedavno član Uprave Zagrebačkog holdinga, postao je novi zamjenik predsjednika njezina NO-a. Član Odbora postao je i Filip Jurišić, a napustili su ga Mirka Jozić i Ana Stavljenić-Rukavina.

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima PBZ INVEST preimenovano je u EURIZON ASSET MANAGEMENT CROATIA.

Tvrtka WETTPUNKT preuzela je tvrtku VAL-NEK od ciparskog vlasnika BIBASSA HOLDING LIMITEDA. Inače, Goran Šestan, koji je od 2017. direktor u WETTPUNKTU, bio je vlasnik VAL-NEKA do 2014. godine kada ga je preuzela ciparska tvrtka, a on je u njoj od 2013. ostao direktor.

Nebojša Kereš novi je direktor tvrtke KNAUF. 

Kata Ivanković nova je prokuristica tvrtke RÖFIX nakon Ivice Prskala.

Vanja Burul nova je članica NO-a tvrtke NOVI FEROMONT umjesto Ivana Klapana.

Krešimir Nevistić preuzeo je tvrtku NEVING, u kojoj je i direktor od 2012. godine, a suvlasništvo je dijelio s Ivanom Nesvistićem, Petrom Nevistićem i Kristijanom Nevistićem, koji više nisu članovi Društva.

Joachim Augustin postao je novi direktor tvrtke u austrijskom vlasništvu FILLI STAHLl umjesto Aloisa Kropfitscha, koji je na toj poziciji bio od 2013. godine.

Temeljem Ugovora o podjeli i preuzimanju društva kapitala ugašena je tvrtka PROJEKT i razdvojena na pet drugih tvrtki: PROJEKT S NEKRETNINE, PROJEKT HRNETIČKA, PROJEKT ORANICE, pri čemu su vlasnici tih tvrtki Marijan Bračulj i Oliver Djaković, te ASO-GLOBAL u vlasništvu Djakovića i VISOKI JABLAN Bračulja.

Tvrtka TOTAL CROATIA preimenovana je u TOTALENERGIES MARKETING CROATIA nakon što je i njezin vlasnik TOTAL MARKETING SERVICES iz Francuske promijenio naziv u TOTALENERGIE MARKETING SERVICE.

Sergej Roth postao je novi prokurist tvrtke KINGSPAN, a Vince Tibor Bukva više nije njezin direktor.

Daniela Grgić-Ćaćić više nije partnerica u odvjetničkom društvu GRGIĆ & PARTNERI nakon što je to bila od 2008. godine.

KOPRIVNIČKE VODE dobile su NO kojem je na čelu Zdravko Punčikar, Roko Andričević njegov je zamjenik, a u NO-u su i Jasna Golubić, Melita Bači i Damir Trajanoski.

Perica Miljković postao je novi zamjenik predsjednika NO-a ZELENOGA GRADA ŠIBENIK umjesto Vinka Barišića, a Petra Bulat nova je članica NO-a.

Tvrtka HIDROMONT-SB preimenovana je u HSB-GRADNJA.

Otvoren je stečajni postupak za DOMET PROJEKT Memage Nanića, koji je i upravljao tvrtkom do imenovanja Višnje Petrušić za stečajnu upraviteljicu. Tvrtka je bila osnovana 2019. godine, u lipnju ove godine joj je bio blokiran račun zbog neplaćenih obveza od 4,6 milijuna kuna, potom je u listopadu otvoren stečajni postupak, a našla se i na novoj listi poreznih dužnika s dugom od 5,7 milijuna kuna, ponajviše zbog neplaćenog PDV-a. Ročište vjerovnika zakazano je za 9. ožujka 2022.

20. travanj 2024 04:45