Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Zadnja samoupravna tvrtka u predstečaju, Zoo hobby promijenio naziv, promjena na čelu Allianz investa…

01. Prosinac 2020.
Glavni izvršni direktor Itasa prvomajske Dragutin Varga ispred čuvenog murala Tvornice radnicima 

Otvoren je predstečajni postupak za ITAS PRVOMAJSKU. Račun te tvrtke – koja je poznata kao jedina samoupravna organizacija u Hrvatskoj –​ blokiran je zbog neplaćenih tri milijuna kuna. Tvrtka kojoj je na čelu izvršni direktor Dragutin Varga predlaže vjerovnicima da otpišu 30 posto od oko 15 milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi im bio isplaćen, nakon jednogodišnjeg počeka, u idućih devet godina. Za razlučne vjerovnike postoji i mogućnost naplate instrumentima osiguranja kredita (Zagrebačka banka ima zalog za 8,8 milijuna kuna kredita u tvrtkinim dionicama). Tu su još 5,2 milijuna kuna duga zaposlenicima i spor s Poreznom upravom težak oko 3,5 milijuna kuna.

Vlasnik ZOO HOBBYJA iz Splita Edvard Varda promijenio je naziv tvrtke u UNCONDITIONAL.

Dosadašnji član Uprave ALLIANZ INVESTA Davor Iljaš novi je predsjednik Uprave umjesto Radovana Abramovića. Nova članica Uprave je Ana Cvitan Penezić, dosadašnja direktorica Sektora za financije i kontroling.

Darko Grizelj novi je direktor u GRAND AUTU umjesto Milice Đurbabić. Joško Piteša ostao je na direktorskoj poziciji.

Osnivač i nekadašnji direktor MADISA iz Cubinca Milenko Manojlović vratio se u tvrtku kao suvlasnik uz Davora Manojlovića, koji je tvrtku vlasnički i upravljački preuzeo 2009.

Siniša Bijelić novi je direktor zagrebačkog HOTELA LAGUNA umjesto Ivana Sertića.

Vlasnik splitskog VATELA Stjepan Utrobičić vratio se na direktorsku poziciju koju je bio prepustio Josipu Utrobičiću, ali samo na mjesec dana.

Matija Babić i Davor Babić imenovani su direktorima tvrtke KMD BABIĆ iz Viškova umjesto Nade Babić, a Kruno Babić ostao je prokurist. Njih četvero suvlasnici su tvrtke za prodaju, montažu i protektiranje automobilskih guma.

Visoki trgovački sud odbio je žalbu LOŠINJ-BETONA i tako je definitivno odbačen tvrtkin prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka zbog potraživanja vjerovnika od oko 7,5 milijuna kuna. Razlog za upućivanje tvrtke Karla Magazina prema stečaju jest to što u predstečajnom prijedlogu prešućen spor s Poreznom upravom. Nakon te sudske odluke ponovno je blokiran račun tvrtke. LOŠINJ-BETON se posljednjih godinu dana borio svim pravnim sredstvima protiv otvaranja stečaja.

Tvrtka AC GROUP AGENCY za ustupanje radnika u vlasništvu AC GROUPA, odnosno Željka Žmegača, odlukom vlasnika izbrisana je iz Sudskog registra.

Direktor ULJANIK STANDARDA Kazimir Pavletić podnio je ostavku pa je na njegovu poziciju privremeno, na rok od šest mjeseci, imenovan Nikola Kovačević.

18. travanj 2024 18:34