Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Zašto je Adris ukinuo Upravu, Mijo Šimić nadzire Pro sport 98, vlasnička tranzicija u Supergoldyju…

24. Kolovoz 2020.
Damir Vanđelićfoto Varteks.com

Nepunih mjesec i pol dana nakon što je prestao biti član Uprave ADRISA Robert Škopac imenovan je prokuristom rovinjske kompanije. Tako je Damir Vanđelić u rekonstrukciji tročlane Uprave zapravo jedini izgubio poziciju, jer je Marko Remenar funkciju predsjednika Uprave zamijenio funkcijom jedinog člana Uprave, koja je pojačana novoimenovanim prokuristom. Škopac je u Upravi ADRISA od 2013., a Vanđelić je u Upravu u svibnju prošle godine došao s čelnog mjesta u CROATIA OSIGURANJU. U javnosti se špekuliralo da je on glavni kandidat da naslijedi Antu Vlahovića na čelu kompanije. Njegov četverogodišnji mandat drastično je skraćen ukidanjem Uprave. 

Mijo Šimić novi je član NO-a PRO SPORTA 98 umjesto Želimira Hrgovića. Mijo Šimić predsjednik je NO-a i najveći suvlasnik TEKSTILPROMETA (21,26 posto), a PRO SPORT 98 njena je tvrtka-kći. Alan Zoubi pereuzeo je od Faisala Al Zoubija kao vlasnik i direktor tvrtku SUPER PONUDA iz Zagreba koja stoji iza web trgovine Supergoldy.

Dekan FER-a Gordan Gledec novi je član NO-a HRVATSKOG TELEKOMA.

Josip Marković novi je član i predsjednik NO-a ZRAČNE LUKE SPLIT umjesto Mihovila Biočića. Dosadašnja članica NO-a Mirjana Čagalj nova je zamjenica predsjednika umjesto Zorana Maršića, koji je ostao u NO-u.

Direktor tvrtke INTER S.T.E.E.L iz Turjaka (Sinj) Ugo Dalbello postao je treći suvlasnik i pridružio se u vlasničkoj strukturi drugoj dvojici direktora, Mariju Pušiću i Mariju Dumančiću

Dosadašnji prokurist AGRAGOLDA iz Zagreba Mitja Kovačič imenovan je direktorom, uz Branku Čergar-Efendić.

Davoru Toverniću dodijeljena je prokura u tvrtki WEBER ESCAL.

Aysal Unal novi je predsjednik Uprave UNI VIRIDASA umjesto Cema Şirina. Njih dvojica suvlasnici su zajedno sa tvrtkom ENERGIA SOLUTIONE Sunčice Lalić, koja je ostala članica Uprave, kao i Erhan Özil. Tvrtka upravlja termoelektranom na biomasu u Babinoj Gredi, a u veljači je preselila sjedište u Zagreb.

Tadeja Pačnik Sajovic nova je članica Uprave tvrtke SAP umjesto Jochena Steckera. Na istoj poziciji je od 2013. Sonja Popović.

Suvlasnici tvrtke M.B. AUTO Ante Mlinarić i Željko Mlinarić (koji je i direktor), prebacili su vlasništvo na svoju drugu, manju i mlađu tvrtku MB AUTO PRODAJNO SERVISNI CENTAR.

Mario Gerenčir pridružio se kao suvlasnik MREŽNIH TEHNOLOGIJA VERSO Mladenu Tabaku, koji je direktor tvrtke.

Njemačka tvrtka Dr. ZWIEBELHOFER formalno je vlasnički preuzela KM KOVNICU i KM ALATE od Anne Gutgsell. Ona je do 2016. bila i direktorica obiju tvrtki za proizvodnju autodijelova iz Pisarovine, koje su od početka rada bile dio poslovne grupe KÖNIG METALL iz Gagenaua u vlasništvu obitelji Zwiebelhofer.

Ivana Mihanić nova je članica NO-a tvrtke GOSPODARENJE OTPADOM SISAK umjesto Dalibora Špehara.

Vjekoslav Strah prepustio je Jadranki Strah vlasništvo koprivničke tvrtke GRAFIČKA KULTURA D T S, a on je ostao na poziciji direktora. 

Nevena Jurić nova je članica NO-a i zamjenica predsjednika NO-a tvrtke TIM TOPUSKO umjesto Dine Zgrablića. Tvrtka je u većinskom vlasništvu SIGNAL PROJEKTA (95,81 posto), u kojem je Zgrablić izašao iz suvlasništva s Vedranom Krešićem.

Tihani Perković Obućini dodijeljena je prokura u tvrtki ROHRWERK MAXHÜTTE SISAK.

Branki Krnjajić i Marijani Ivanišević dodijeljena je prokura u TEHNIKINOJ tvrtki ZAGREB TREND, a Marinko Šarčević ostao je direktor.

U Sudskom registru tek je prošlog tjedna objavljeno da je Joško Suvaljko još u listopadu prošle godine ušao u Upravu tvrtke SEM 1986 iz Splita, koja je u većinskom vlasništvu obitelji Buljubašić.

Lidija Šegvić Širo izašla je iz suvlasništva RADIO DALMACIJE, pa je sad jedini vlasnik Ivan Jurić-Kaćunić.

02. veljača 2023 03:17