Klub izvoznika
StoryEditor

Badel 1862 - Preuzimanje brendova jakih alkoholnih pića Dalmacijavina

02. Veljača 2020.
Darko Knez, predsjednik Uprave Badela 1862
Preuzimanjem Pelinkovca, Travarice, Orahovca i ostalih brendova Dalmacijavina Badel 1862 kao najveći proizvođač jakih alkoholnih pića na hrvatskom tržištu dodatno učvršćuje svoj položaj

Badel 1862 postigao je konačni dogovor s Dalmacijavinom o preuzimanju intelektualnog vlasništva nad brendovima jakih alkoholnih pića te poznate splitske tvrtke.

Ugovor je sklopljen 15. siječnja te će Badel uskoro početi s proizvodnjom brendova jakih alkoholnih pića Dalmacijavina u svojim pogonima u tvornici Vinoploda u Šibeniku, čime se proizvodnja i punjenje tih brendova ponovno u cijelosti vraćaju u Dalmaciju.
Preuzimanjem Pelinkovca, Travarice, Orahovca i ostalih brendova Dalmacijavina Badel 1862 kao najveći proizvođač jakih alkoholnih pića na hrvatskom tržištu dodatno učvršćuje svoj položaj.

– Ponosni smo što u svoj asortiman dobivamo niz kvalitetnih renomiranih proizvoda. U ciklusu smo u kojem nam je cilj nastaviti s oporavkom i jačanjem domaće proizvodnje alkoholnih pića u kojoj Hrvatska ima vrijednu tradiciju i znanje. Nakon preuzimanja Vinoploda, ovaj posao s Dalmacijavinom bio je logičan nastavak, čime smo spojili najveći dio proizvodnje jakih alkoholnih pića i postali ozbiljan igrač i na međunarodnom tržištu – naglašavaju iz Badela 1862 kojem je na čelu Darko Knez.

Prema riječima Luke Diel-Zadre, direktora Dalmacijavina, ova će promjena splitskoj tvrtki omogućiti da se snažnije fokusira na vina i brend Pipi za koje vjeruju da imaju dugoročno konkurentnu priču na postojećim tržištima te za osvajanje novih.

24. travanj 2024 18:36