Klub izvoznika
StoryEditor

Grupa Podravka: Prodaja u prvih šest mjeseci ove godine povećana za pet posto

01. Kolovoz 2020.
Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke
U veoma otežanim i kompleksnim uvjetima poslovanja kompanija je pokazala da je sposobna brzo prilagoditi poslovanje novoj, izvanrednoj situaciji i tako uspješno odgovorila na mnoge izazove

Prema revidiranome financijskom izvješću za prvih šest mjeseci 2020., Podravka grupa ostvarila je prihode od prodaje od 2,24 milijarde kuna, što je rast u odnosu na isto lanjsko razdoblje od 105,8 milijuna kuna, odnosno od 4,9 posto. Operativna dobit, EBITDA, porasla je za 28,8 milijuna kuna ili 15,8 posto, a povećala se i neto dobit, i to za 21,5 milijuna kuna ili 15,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2019.

U veoma otežanim i kompleksnim uvjetima poslovanja, posebice tijekom ožujka i travnja, tvrtka je pokazala da je sposobna brzo prilagoditi poslovanje novoj, izvanrednoj situaciji i tako uspješno odgovorila na mnoge izazove, od dobave sirovina, organizacije proizvodnje do isporuke svojih proizvoda, stoji u izvješću Grupe Podravka.

Prodaja vlastitih brendova narasla je za 118,6 milijuna kuna, odnosno 6,1 posto, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Rasla je prodaja vlastitih brendova i u segmentima prehrane i farmaceutike iako su na poslovanje negativno utjecali rast cijena sirovina i materijala za proizvodnju i nepovoljno kretanje tečajnih razlika, bilo da je riječ o kupcima, dobavljačima bilo kreditima na razini Grupe. Isplaćena je i dividenda dioničarima od devet kuna po dionici, koja je na dan glavne skupštine 30. travnja, kad je dividenda izglasana, iznosila 416 kuna po dionici, što je jednako iznosu dividende iz 2019. i implicira dividendni prinos od 2,2 posto.

24. travanj 2024 04:03