Klub obiteljskih tvrtki
StoryEditor

Tim Kabel - posao u Australiji vrijedan 2,2 milijuna eura

03. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Tim Kabel, tvrtka u vlasništvu obitelji Topčić, nastavlja sa svojim kabelima nizati uspjehe izvan granica. Prije nekoliko dana ugovorili su posao vrijedan 2,2 milijuna eura u Australiji. Kako su nam rekli u kompaniji, to im je najveći pojedinačni izvozni posao.

- Taj posao završit ćemo do kraja studenoga, a to je dokaz da možemo konkurirati i na najvećim svjetskim tržištima. Cijenom i kvalitetom bili smo najbolji i pobijedili smo domaće kompanije, što je veliki uspjeh, a u Australiju ćemo poslati otprilike 30 kontejnera robe - istaknuo je Ivan Breulj, direktor nabave i izvoza.

Ove godine očekuju da će izvoz sudjelovati u prihodima s otprilike 50 milijuna kuna, za nekoliko godina nadaju se da će doseći i 100 milijuna. Jedan od ciljeva izlazak je na sjevernoameričko tržište, a u tome će im pomoći i polaznici MBA programa poslovne škole Queen’s School of Business iz kanadskoga Kingstona. Peteročlani tim, u sastavu: Allan Nixon, Monica Rye, Leah Stone, Ryan Utley i Curt Walker napravit će analizu Tim Kabela i mogućnosti izlaska na to tržište. Oni su Tim Kabel izabrali među više stotina prijava za studiju slučaja, a svidjelo im se što je riječ o brzorastućoj kompaniji iz nove članice Europske unije.

- Napravit ćemo studiju o mogućnostima na sjevernoameričkom tržištu i kako Tim Kabel može ući na njega. Također ćemo im ostaviti nacrte studije kako bi je mogli primijeniti i na drugim tržištima jer riječ je o kompleksnoj studiji - rekla nam je Leah Stone.

U Zagrebu će provesti tjedan dana, a obavit će razgovore s kompletnom Upravom i analizirati poslovanje kompanije. Studija je započela u svibnju, a bit će gotova početkom iduće godine. - Mi smo nakon što smo izabrali Tim Kabel upoznali se detaljno sa poslovanjem tvrtke i došli smo spremni na dio razgovara u Hrvatskoj. Posebno nam je bilo bitno kod izbora da su iznimno otvoreni prema nama i da neće biti problema u komunikaciji – istaknuo je Ryan Utley.

Posebno im je bilo zanimljivo kod izbora to što je Hrvatska postala nova članica Europske unije, te što je Tim kabel iskazao spremnost izlaska na američko tržište. U Tim Kabelu nadaju se da će im studija pomoć prilikom izlaska na sjevernoameričko tržište, ali i da će se njome moći koristiti i u otvaranju nekih novih zemalja.

22. travanj 2024 13:58