Lider invest
StoryEditor

VIDEO: Rascova nova čistilica uvodit će red po ulicama svijeta

28. Listopad 2019.
Čistilica LYNX

Dvadesedevetogodišnji niz investicija u razvoj novih proizvoda Rasco je okrunio investicijom u projekt razvoja kompaktne čistilice LYNX ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna. Taj je pothvat dobio posebnu nagradu ECO Lider invest kao investicija koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša.

– LYNX je u potpunosti hrvatski proizvod namijenjen čišćenju urbanih sredina te se nadamo da će pronaći put do svakog grada i općine u Hrvatskoj. Ponudit ćemo ga i na više od 40 tržišta svijeta – izjavio je direktor Ivan Franičević koji navodi kako je od svojih početaka devedesetih Rasco fokusiran na ulaganje u znanje, ljude, tehnologiju i proizvode.

Dodaje da je LYNX zbog svojih kompaktnih dimenzija, autonomije rada, okretnosti, učinkovitosti, udobnosti i jedinstvenih tehničkih rješenja trenutno najnaprednija kompaktna čistilica na tržištu. Uz sve to, kako kaže, i izvrsno izgleda, što ju svrstava u sam vrh ponude kompaktnih čistilica.

Na razvoju pojedinih funkcija i komponenti LYNX-a Rasco je surađivao sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva, a projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz operativnog programa konkurentnost i kohezija.

- Tržištu smo predstavili inačicu LYNX čistilice pogonjenu EURO VI C diesel pogonskim agregatom, dok će potpuno elektrificiran LYNX biti predstavljen početkom 2020. godine. Električni LYNX će značajno smanjiti emisiju CO2 u usporedbi s čistilicama pogonjenim diesel pogonskim agregatom i time doprinijeti ciljevima održivog rasta definiranim na razini Europske unije - pojašnjava Franičević.

Napominje da je svojim investicijama u proizvode i tehnologiju, ali i u ljude, Rasco danas jedan od pokretača razvoja sjeverozapadne Hrvatske.

- Ulaganjem u učenike osnovnih i srednjih škola te studente motiviramo mlade ljude da ostanu u Hrvatskoj. Rasco ima velike planove za budućnost koje uz pomoć naših vrijednih zaposlenika planiramo i ostvariti - izjavio je direktor ovog proizvođača komunalne opreme.

Tvrtka Rasco sudjelovat će na Liderovom 11. susretu gradonačelnika i poduzetnika 48 sati koja će se od 27. do 29. studenog održati u Šibeniku. 

20. travanj 2024 00:36