Lidertrend
StoryEditor

10 fotografija iz Hrvatske u izboru za kalendar Svjetske meteorološke organizacije

09. Rujan 2019.

Svjetska meteorološka organizacija i ove godine prikuplja fotografije od kojih će izabrati najboljih 12 za godišnji kalendar. S obzirom da WMO iduće godine slavi svoju 70. obljetnicu, poželjeli su fotografije još bolje nego prijašnjih godina. Ono što se tražilo je visoka kvaliteta umjetničkih fotografija očaravajuće ljepote i snage vremena, prirode i okruženja koje ilustriraju temu Svjetskog meteorološkog dana 2020. “Klima i voda”.

Za ovogodišnji natječaj WMO je dobio preko 1100 fotografija što je najviše ikad.

– Oduševljeni smo prekrasnim fotografijama koje smo primili. Odluka je bila teška, ali uspjeli smo suziti izbor na 75 fotografija koje prikazuju ljepotu i snagu vremena i okruženja, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Upravo u taj uži izbor ušlo je čak 10 fotografija iz Hrvatske. Među hrvatskim motivima su uvijek inspirativna Plitvička jezera, odlične snimke munja iznad Zagreba i Stobreča, smirujuće vizure rijeke Save i drugi jedinstveni prizori i ljepote naših krajeva. Među sretnim fotografima su Miroslava Novak, Ivica Brlić, Danijel Palčić, Francesca Delbianco, Nataša Šafar, Romeo Ibrišević, Danica Sičič, Božan Štambuk i Aleksandar Gospić.

Glasovi se prikupljaju još do sutra na Facebooku i to u obliku – jedan lajk, jedan glas. Može se glasovati za koliko god fotografija, a nakon završetka glasanja žiri WMO-a će napraviti finalnu selekciju kombinirajući broj glasova, umjetnički doživljaj, maštovitost i geografsku ravnotežu.

20. travanj 2024 07:20