Lidertrend
StoryEditor

Bottegu Venetu napušta Daniel Lee, kreativac koju ju je izdigao iz pepela

14. Studeni 2021.
Bottega Veneta
Lee će se, nema dvojbe, snaći na nekoj drugoj adresi (iako nitko nema pojma gdje bi mogao završiti), ali je pitanje kako će Bottega bez Leeija. Upravo zato izjava šefova da je odluka ‘bila zajednička‘ ne drži vodu i nitko živ u nju doista ne vjeruje

Jedna od 'The' modnih vijesti ovog mjeseca definitivno je ona o odlasku kreativca i wunderkida Daniela Leeija iz svoje matične kuće Bottega Veneta. Nakon što je modni brend doslovce uzdigao iz pepela te tog uspavanog giganta pretvorio u jednu od omiljenih modni marki generacije Z i 'milenijaca', odlučio je dignuti sidro i svoju (kreativnu) sreću potražiti na nekoj drugoj, još nepoznatoj adresi.

U službenoj priopćenju, grupacija Kering nije razjasnila razloge Leejevog odlaska već navela da je riječ o zajedničkoj odluci te da će informaciju o tome tko će naslijediti njegovu poziciju objaviti uskoro. Izvršni direktor Bottega Venete, Leo Rongone u svom je obraćanju medijima i zahvalio mladom kreativcu na njegovoj posvećenosti. Kako je izjavio, Daniel je donio posve svježu perspektivu u Bottega Venetu, imao osjećaj za moderno istovremenu respektirajući 50-godišnje nasljeđe brenda.

Bottega bez Leeija

Gleda li se iz ugla kompanije, Bottega Veneta nije imala nikakvog razloga raskrstiti s Leeijem. Zapravo, taj je britanski dizajnerski genij bio najbolje što se dogodilo brendu u zadnjem desetljeću. Iako je njegova premijerna kolekcija 2019. dobila mješovite kritike, modni su dodaci, posebno torbe postale trenutni hit, a i tijekom cijelog Leejevog mandata u Bottegi, njegov forte. Od tog trenutka ljubiteljice mode koje nisu ni razmišljale o tom brendu, kupovale su strukturirane kožnate torbice žarkih boja koje su postale njihov 'fashion statement'.

Daniel Lee je pobrao i sve moguće modne nagrade, a brend uspio zadržati rast prihoda i u pandemijskoj 2020. Lee će se, nema dvojbe, snaći na nekoj drugoj adresi (iako nitko nema pojma gdje bi mogao završiti), ali je pitanje kako će Bottega bez Leeija. Upravo zbog toga izjava šefova da je odluka 'bila zajednička' ne drži vodu i nitko živ u nju doista ne vjeruje.

20. travanj 2024 17:21