Lidertrend
StoryEditor

Chanel ima novu globalnu izvršnu direktoricu - Leenu Nair

15. Prosinac 2021.
Nair, čiji rad u Chanelu počinje koncem siječnja, na toj novoj poziciji mijenja suvlasnika i francuskog milijardera Alaina Wertheimera

Veteranka giganta Unilever, direktorica Leena Nair, danas je imenovana globalnom izvršnom direktoricom kultnog modnog brenda Chanel. Nair čiji rad u Chanelu počinje koncem siječnja, na toj poziciji mijenja suvlasnika i francuskog milijardera Alaina Wertheimera koji će obnašati funkciju globalnog predsjednika Uprave.

– Ovo novo partnerstvo na čelu osigurat će dugoročni uspjeh privatne kompanije koja vjeruje u slobodu kreacije, njeguje ljudske potencijale i trudi se pozitivno utjecati na svijet – poručio je Chanel u priopćenju za medije.

Njihova nova akvizicija, Leena Nair, u kompaniju stiže nakon što je punih 30 godina provela na različitim direktorskim pozicijama u Unileveru.

Tri desetljeća Unilevera

Tako je, primjerice, obnašala funkciju globalne direktorice ljudskih resursa, a posljednjih pet godina bila je na poziciji članice izvršnog odbora Unilevera. Također, Nair je sjedila u nadzornim odborima British Telecoma, Leverhulme Trusta te bila jedna od direktorica u uredu britanske vlade Business, Energy and Industrial Strategy.

Prema Chanelu, Nair je izgradila globalnu reputaciju zbog progresivnog i humanocentričnog liderstva, a poslovni je svijet poštuje kao vizionarku koja uspijeva osigurati i dobre poslovne rezultate. Prije nego što je Wertheimer preuzeo menadžment 2016., Chanel je vodila Maureen Chiquet. Poslovni prihodi te čuvene modne kuće prošle su godine iznosili 10,1 milijardu dolara što je pad od 18 posto u odnosu na 2019. U prvih šest mjeseci 2021. rasli su dvoznamenkastom stopom, a marža operativne dobiti se vratila na razinu iz 2019. 

04. svibanj 2024 07:27