Lidertrend
StoryEditor

Elon Musk u prodaju pustio Tesla Cyberquad električna vozila za klince

02. Prosinac 2021.
Tesla Cyberquad
Dizajn Cyberquada for Kids inspiriran je istoimenim terenskim četverociklom na električni pogon. Dječje vozilo može potegnuti do 16 kilometara na sat i nabaviti se po cijeni od 1900 dolara

Klinci stariji od osam godina od sada mogu voziti i svoju – Teslu. Naime, kompanija Elona Muska pustila je u prodaju Cyberquad for Kids čiji je dizajn inspiriran terenskim četverociklom na električni pogon. Mali dječji terenac može potegnuti do 16 kilometara na sat (10 mph) i odvoziti maksimalnih 25 kilometara. U usporedbi s ostalim Teslinim vozilima, ove su brojke skromne, ali za jednu igračku prilično impresivne. Potonje se može reći i za cijenu od 1900 dolara koliko će roditelji morati iskeširati za vozilo djeteta koje, prema opisu sa službene stranice, mora biti starije od osam godina da bi vozilo Cyberquad.

Kašnjenje Cybertrucka

Također, kompanija je najavila da s prvim dostavama počinje za dva do četiri tjedna te da ne može garantirati da će dječja vozila na kućne adrese stići do blagdana. Inače, Cyberquad je predstavljen još 2019. kada i Teslin terenac Cybertruck. Tijekom predstavljanja, navedeno je da će se vozilo prodavati uz Cybertruck, ali je proizvodnja u međuvremenu stala, odnosno s 2021. prebačena na 2022.

Prošlog je tjedna na Twitteru Tesla najavio da će o novitetima u vezi s tim novim modelom električnog vozila publiku obavijestiti u siječnju sljedeće godine te, usput, ovu godinu opisao 'noćnom morom za lanac nabave'. Iako se, dakle, još uvijek čeka kada će u salone stići odrasle verzije Cyberquada i Cybertrucka, kupci će moći nabaviti njihove mini verzije za klince.

11. kolovoz 2022 15:23