Lidertrend
StoryEditor

Medijsko okrupnjavanje: Canal+ Grupa preuzela SPI International

27. Rujan 2021.
Canal+ trenutno ima 22 milijuna pretplatnika u više od 40 zemalja, uključujući 15 u Europi. Do 2025. planiraju doseći 30 milijuna pretplatnika, a SPI International bi im trebao pomoći u ostvarenju tog cilja

Trend okrupnjavanja u medijskoj industriji nastavlja se novim poslovni potezom globalnog TV operatera Canal+ sa sjedištem u Francuskoj koji je danas objavio da preuzima većinski udjel u medijskoj kompaniji SPI International. Iako javnost nisu obavijestili o financijskim detaljima ugovora, poznato je da će Canal+ postati vlasnikom 70 posto udjela u SPI-iju te zadržati trenutni upravljački tim i operativnu strukturu.

Širenje po Europi

Kako je u zajedničkom priopćenju za medije izjavio izvršni direktor Canal+ Grupe, Maxime Saadu, pripajanje SPI Internationala dio je strategije koju provode već nekoliko godina.

– Canal+ trenutno ima 22 milijuna pretplatnika u više od 40 zemalja, uključujući 15 u Europi. Zadali smo cilj da do 2025. dosegnemo najmanje 30 milijuna pretplatnika, a SPI će zasigurno biti ključna prednost u postizanju ovog cilja – kazali su iz Canala+ i dodali da će pripajanje biti izvrsna prilika za razvoj novih sinergija i poslovanja, osobito na poljskom tržištu i zemljama srednje i istočne Europe u kojima Canal+ posluje putem robnih marki M7.

Inače, SPI International upravlja s 42 TV kanala, više digitalnih proizvoda na šest kontinenata te je značajan igrač u distribuciji i emitiranju sadržaja diljem svijeta.

22. travanj 2024 01:04