Lidertrend
StoryEditor

Modni transfer: Čudotvorac Jonathan Akeroyd novi izvršni direktor Burberryija

26. Listopad 2021.
Osim godišnje plaće od 1,1 milijun funti, Burberry se obvezao da će dodatnih šest milijuna isplatiti kroz dionice i bonuse što Akeroydov transfer čini jednim od najvrjednijih u modnoj industriji

Jedan od najuspješnijih globalnih menadžera u industriji mode, čudotvorac Jonathan Akeroyd prelazi na mjesto izvršnog direktora britanskog Burberryija. Nakon što je revitalizirao Versace i odveo ga u plus, a uspješno kormilario brendom Alexander McQueen više od desetljeća, Akeroyd na novu poziciju prelazi i s novom misijom: osvježiti britanski brend i zaustaviti trend pada prihoda.

Nova karijera CEO-a u Burberryiju službeno će početi u travnju sljedeće godine, a za nju će dobivati plaću od 1,1 milijun funti godišnje. Također, Burberry se obvezao da će mu dodatnih šest milijuna isplatiti kroz bonuse i dionice kako bi kompenzirao njegov prelazak iz Versacea što Akeroydov transfer čini jednim od najvrjednijih u modnoj industriji.

Iskusni menadžer

Kako je u priopćenju za medije izjavio predsjednik Uprave Burberryija, Gerry Murphy, Akeroyd je iskusan lider koji je uspio potaknuti profitabilni rast luksuznih brendova na čijem je bio čelu.

– Dijeli naše vrijednosti i ambicije koje se naslanjaju na Burberryijevo jedinstveno britansko kreativno naslijeđe, a njegova ekspertiza u industriji luksuza i mode bit će ključna za početak nove faze u evoluciji brenda – kazao je Murphy.

Inače, Akeroyd je svoju karijeru počeo kao voditelj trgovine u londonskom Harrodsu, a potom preuzeo poziciju izvršnog direktora u Alexander McQueenu. Taj je brend pretvorio u jedan od ključnih igrača na globalnoj modnoj sceni čiji prihodi, a ni popularnost nisu opali ni nakon tragične smrti njegovog osnivača. Prije pet godina, zamijenio je Giacoma Ferrarisa na poziciju CEO Versacea te tu talijansku modnu kuću, pametnim strateški potezima, ponovo pretvorio u profitabilnu što se posebno ključnim pokazalo u pandemiji. U Burberryiju se nadaju da će zlatne ruke Jonathana Akeroyda pomoći brendu da vrati svoju staru slavu i osigurati im rast prihoda.

29. travanj 2024 00:43